2021-
Dafnesta Estorian tiimin kolmas muotovalio!

Dafnesta Estorian tiimin kolmas muotovalio!

Mikä saa kasvattajan sanattomaksi? Se, että kolme kasvattia valioituu kolmen kuukauden sisällä toinen toisistaan. Valioitumisputken aloitti kesäkuussa Freya ”Estorian Dawn of Freija” pieni rakas tuittupääni ja kahden edellisen Estorian podengopentueeni äiti. Heinäkuussa Freyan veli Junnu ”Estorian Dusk of Dellingr” saavutti viimeisen sertinsä melkein kolmen vuoden näyttelytauon jälkeen ensimmäisessä näyttelyssään. Pojasta on tullut niin komea ja myös luonne on tasaantunut siinä määrin, että olisi hienoa, jos joku muukin kasvattaja kiinnostuisi poikaa jalostukseen käyttämään. Freyan ja Junnun kanssa näiden viimeisten sertien metsästys hieman venähti koronan takia, mutta valioituminen maistui odottelun jälkeen sitäkin makeammalta.

Mutta niin hienoja kuin Freyan ja Junnun valioituminen olikin, niin Dafne ”Estorian Eostre’s Daffodil” kyllä pisti äitiään ja enoaan paremmaksi. Dafnen kanssa ehdittiin junnu-iässä käydä koronan takia vain kaksissa näyttelyissä, joten Dafnen näyttelyura alkoi vasta kunnolla tämän vuoden toukokuussa. Touko-syyskuun välisenä aikana Dafne kävi näyttelyissä 7 kertaa. Näistä käynneistä Dafne oli 3xROP, 1xVSP, 3xSERT, 5xSA, 6xERI ja 1xEH. Valioitumiseen vaadittavat ensimmäiset kaksi sertiä tulivat peräkkäisissä näyttelyissä Sauvossa 9.7. ja Lohjalla 30.7., ja kolmas serti Ähtärin näyttelyssä 3.9. Kuin pisteenä iin päälle, Dafne oli vielä Ähtärin näyttelyä seuranneessa Kihniön näyttelyssä 4.9. ROP. Ikää tytöllä on nyt 2 vuotta ja 5 kuukautta.

Dafne asui aluksi sijoituksessa Harjavallassa, mutta tämän vuoden alussa tyttö palautui minulle ja jäi osaksi meidän laumaa. Dafne on monella tavalla lähellä ihanne podengoani niin luonteensa kuin ulkomuotonsa puolesta. Vaikka laumassani onkin nyt hieman yllättäen 8 koiraa, ei Dafnen jääminen kotiin kuitenkaan ollut vaikea päätös… vaikka neidille olisi kyllä ollut ottajia vähän joka paikassa. Dafnen kanssa harrastetaan tämän nopean valioitumisen jälkeen pääasiassa maastojuoksua ja ensi vuoden alussa neidille olisi tarkoitus tehdä ensimmäiset pennut. Toivottavasti saisimme mahdollisimman monta mini-Dafnea maailmaan ilahduttamaan muita ihmisiä tällä hurmaavalla luonteella.