Estorian
Kotisivujen historia

Kotisivujen historia

Nämä kotisivut on laadittu wordpress-ohjelman avulla. Kyseessä on ilmainen bloginteko ohjelma netissä ja sen voi kuka tahansa ladata omalle kotisivupalvelimelleen ja alkaa bloggaamaan. Se hyödyntää pääasiassa php- ja css-koodeja, joita osaava käyttäjä voi muokata haluamallaan tavalla. Itse olen muokannut erityisesti css-koodeja saadakseni ulkoasusta mahdollisimman persoonallisen ja minulle sopivan.

Sivutilan tarjoaa wepardi oy:n webhotelli, jolle sivut siirtyivät 22.10.2012 viisivuotis syntymäpäiviensä kunniaksi. Ulkoasu on muuttunut sivujen historian aikana kymmeniä kertoja ja vaihtuu edelleenkin päivittelijänsä mielenmuutosten perässä. Kaikki sivuston tekstit ja kuvat ovat © Marianne Kolu, ellei niiden yhteydessä ole toisin mainittu.

Alkuperäiset sivut näkivät päivänvalon 22.10.2007. Alunperin kyseessä oli niin kutsuttu V.U.H. eli viuhahdus, ulvahdus ja hännän heilautus. Kyse oli ennen kaikkea koiriemme kotisivusta, jolla kerrottiin koiriemme Sirun, Dobyn, Pojun ja Murun, sekä muiden eläintemme elämästä. Sivut toimivat freewebsin ilmaisella palvelimella ja ulkoasuna toimi mm. framepohjainen ”karamelli”. Ulkoasu vaihtui kuitenkin useaan otteeseen. Sivut oli koodattu notepadilla käsin html- ja javascript-koodeja käyttäen ja siirretty sitten html-tiedostoina palvelimelle. Vanhoilla sivuilla ehti käytä yli 2700 vierasta. Seuraavassa on tilastot kahden eri laskimen vierailija lukemista:

Alkuperäinen laskin 31.10.2007-27.3.2009: 2704 vierasta
Maita luetteloiva laskin 27.10.2008-27.3.2009:
– Suomi 556
– Ruotsi 10
– USA 4
– Ranska 2
– Saksa 2
– EU(?) 1
– Viro 1
– Norja 1
– Tanska 1

Ohessa vielä galleria muutamista alkupään ulkoasuista. Kuvat eivät ole missään erityisessä järjestyksessä.