Vadelmatassun Heavenly-pennut

Dia4

Yhdistelmän sukupuu KoiraNet -jalostustietojärjestelmässä | Pedigree in KoiraNet
Pentueen elämää Estorian Pentublogissa
novajaelmo
Right Is Gee Or Haw Yoshi And Us
”Elmo”
22.8.2013
Silmät: terveet
Lonkat: A/A
Omistaja: Katja Korpisalo, Jenni Korpisalo-Kohvakka
Vadelmatassun Magic Of Happiness
’Nova’
22.6.2012
Silmät: terveet
Lonkat: B/B
Omistaja: Ria Paussu, Sara Orkovaara

Vadelmatassun Heavenly-pentujen oli alunperin tarkoitus syntyä Novan kasvattajan luona Espoossa, mutta kun astutuksen hetki oli käsillä, päädyimmekin järjestämään synnytyksen täällä Harjavallassa. Nova antoi aluksi odottaa juoksujen alkamista viikkotolkulla, mutta lopulta tyttö pääsi lemmenleikkeihin joulukuun alussa 2015. Pienten vaikeuksien jälkeen uroskin vaihtui lennosta, mutta se ei tahtia haitannut, vaan saimme aloittaa laumamme ensimmäisten samojedipentujen syntymän odottelun.

Novan kohdalla kesti jotenkin todella pitkään, ennen kuin tajusin pentujen oikeasti olevan tulossa. Ensimmäisen ultran tulos oli hieman epävarma, minkä takia kävimmekin ultrassa lopulta kaksi kertaa. Synnytyksen käynnistyminen oli pitkällinen prosessi ja odottelin pentujen syntyvän jo torstaina 11.2. Töissä olin hermoraunio ja lähdin kotia hieman etuajassa Novan tueksi ja odottamaan kasvattajan saapumista apujoukoiksi. Nova ei pitänyt synnytyksen suhteen mitään kiirettä ja torstai-ilta vaihtui kuin varkain yöksi ilman, että mitään ehti tapahtua. Vasta reilusti keskiyön jälkeen aamuyöstä, Novan poltot alkoivat voimistua ja tämän jälkeen pennut syntyivätkin pareittain niin, että kahden pennun jälkeen oli aina noin puolentoista tunnin tauko. Viimeinen pentu syntyi noin minuuttia ennen kuin jouduin lähtemään töihin takaisin. Kuudesta pennusta yksi menehtyi valitettavasti välittömästi syntymänsä jälkeen ja tätä Fallen Staria emme luonnollisestikaan koskaan unohda.

Ensimmäinen samojedipentueeni osoittautui tähän astisista pentueistani kaikista työläimmäksi mutta myös palkitsevimmaksi. Päivittelin koko ajan myös aktiivisesti pentublogia, niin uudet omistajat saivat olla joka hetki pentujen elämässä mukana. Odotan kyllä innolla, mitä tästä viisikosta oikein tulee. Sen verran energisiä, fiksuja ja tempperamentikkaita piraijoita ne olivat uusiin koteihinsa lähtiessään.

Dia13

Vadelmatassun Heavenly Dude
Dini (asustaa Tervakoskella)

Dia14

Vadelmatassun Heavenly Fellow
Roni (asustaa Vaasassa)

Dia15

Vadelmatassun Heavenly Buddy
Kide (asustaa Espoossa Aava samojedin kaverina)

Dia16

Vadelmatassun Heavenly Morning
Heta (asustaa Joensuussa Pessi mittelspitzin kaverina)

Dia17

Vadelmatassun Heavenly Evening
Unna (asustaa Vantaalla)

DSCN8041