Estorian
FI MVA Estorian Eostre’s Daffodil

FI MVA Estorian Eostre’s Daffodil

Syntynyt 12.4.2020
Vanhemmat C.I.B. FI MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALTV-17 Kastaalin Pehtoori & FI MVA Estorian Dawn of Freija
Rekisterinumero: FI28941/20
Kasvattaja: Marianne Kolu, Kennel Estorian
Omistajat: Marianne Kolu

Dafne KoiraNetissä

Dafne, Dafdaf, Dafnuska. Meidän lauman kinuskikuonoinen ilopilleri, joka sisaruksineen syntyi pääsiäisenä 2020 Freyan ensimmäisinä pentuina. Pentueen rekisterinimen alku ”Eostre’s” viittaa juuri pääsiäiseen, sillä englanninkielisen maailman pääsiäistä tarkoittava sana Easter on todennäköisesti perua tästä germaanisesta hedelmällisyyden jumalattaresta. Dafnen rekisterinimen loppuosa Daffodil viittaa puolestaan pääsiäisen kukkaan, narsissiin, ja tämä sana inspiroi myös Dafnen kutsumanimen valintaa. Tyttö sai nimittäin nimensä Daffodil-sanaa muistuttavan Dafne-nymfin mukaan.

Dafnen ei alunperin pitänyt jäädä kotiin, koska lauma oli pentujen syntyessä jo täynnä. Tyttö asuikin aluksi toisessa kodissa käyden meillä säännöllisesti hoidossa pitkiäkin jaksoja. 2022 vuoden alussa Dafne kuitenkin palautui minulle ja vaikka ottajia olisi ollut (käytännössä kaikki Dafnen tavanneet haluaisivat tytön pitää itsellään), niin päädyin jättämään neidin omaan laumaani. Olinhan useaan otteeseen katunut sitä, että olin Dafnen alunperinkin antanut eteenpäin, varsinkin kun olimme menettäneet Dafnen isoisoäidin Sirun kesällä 2020. Jos olisin pentujen syntyessä tiennyt, että aikaa Sirun kanssa on enää muutama kuukausi, Dafne olisi varmasti jäänyt saman tien kotiin.

Dafne oli se pentu, johon iskin silmäni heti pentujen syntyessä. Dafnen värit ovat peruja tytön isältä Bonolta ja nyt aikuisena tyttö onkin kuin ilmetty isänsä – toki huomattavasti tyttömäisempänä versiona. Dafnessa minua kiehtoi tytön ulkomuoto, mutta erityisesti neidin luonne. Dafne oli alusta asti se porukan seikkaileva sähikäinen, joka jo pentuna osasi ilmaista ärtymyksensä, jos joku keskeytti hänen leikkinsä. Podengoissa pitää olla tempperamenttia ja sitä Dafnessa todellakin löytyy. Dafne osaa kuitenkin olla myös todella hurmaava ja valovoimainen hännänheiluttaja. Dafne parkkeeraa itsensä aina kaikkien vieraiden syliin rapsutettavaksi ja lapsista neiti menee niin sekaisin, että ilopissatkin ovat mahdollisia. Dafne osaa riehua ja säätää niin kuin kuka tahansa podengo, mutta samalla tyttö osaa rauhoittua ja ihastuttaa kaikki meripihkanvärisillä silmillään ja lempeällä katseellaan. Dafne on se koira, johon voin luottaa vieraiden ihmisten kanssa sataprosenttisesti ja jonka voin lähettää hoitoon käytännössä kenelle tahansa. Vieraiden koirien kanssa Dafne yleensä tarvitsee hieman enemmän totuttelua, mutta yleensä neiti hyväksyy kaikki hoitokoirat pienen haukkumisen jälkeen ilman ongelmia.

Dafnen näyttelyura alkoi hieman tavallista myöhemmin koronan takia, mutta 2022 Dafne sai nopeasti kasaan valioitumiseen vaadittavat sertit. Dafne kävi vuoden 2022 aikana seitsämän kertaa näyttelyissä, joista tuloksena 3xROP, 1xVSP, 3xSERT, 5xSA, 6xERI ja 1ExEH. Dafnen kanssa on aloitettu myös maastojuoksuharrastus. Dafne on äitiään nopeampi ja ketterämpi juoksija, mutta hieman ailahtelevaisempi. Freya juoksee vaikka pääkainalossa, mutta Dafnen juoksuintoon vaikuttavat hormonit selvästi enemmän. Tytön ensimmäinen kisa päättyi keskeytykseen, samoin Suomen maastomestaruuskisat 2022 kesällä. Molemmat kisat olivat pari viikkoa Dafnen kiiman päättymisen jälkeen. Toisaalta Dafne kuitenkin juoksi 2022 kesällä kaksissa peräkkäisissä kisoissa itselleen SERTK-tuloksen ja parhaimmillaan pisteet ovat olleet yli maagisen 500-pisteen rajan. Minulla onkin korkeat odotukset tytön maastojuoksu-uran suhteen, sillä Dafne on vielä nuori.

Dafne tutkittiin polvien, silmien ja sydänkuuntelun osalta terveeksi kesällä 2022. Syksyllä on tytön kanssa tarkoitus käydä vielä luustokuvissa. Ensimmäinen pentue Dafnelle on suunnitteilla alkuvuodesta 2023. Toiveissa olisi saada aikaiseksi maastojuoksuun sopivia pieniä podengonalkuja. Kiusaus jättää joku pentu kotiin, on varmasti todella suuri, sillä tämä tyttö on niin ihastuttava pikku podengo, että mikäs tällaisia olisi ottaa nurkkiin useampi pyörimään.

Polvet: 0/0 (14.6.2022)
Silmät: ok (14.6.2022)
Sydän: ok (14.6.2022)
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: VA0 (normaali), lukumäärä: 0; SP0 (puhdas); LTV0 (normaali)

30.7.2022 Lohja rn, Hilkka Salohalla
AVO ERI-1, SA, PN1, SERT, ROP, | OPEN EXC-1, CQ, BB1, CAC, BOB

9.7.2022 Sauvo, Leila Kärkäs
AVO ERI-1, SA, PN1, SERT, ROP, | OPEN EXC-1, CQ, BB1, CAC, BOB

7.5.2022 Loviisa rn., Juha Putkonen
AVO ERI-2, SA, PN3 | OPEN EXC-2, CQ, BB3

1.5.2022 Lahti rn., Jarmo Vuorinen
AVO EH-1 | OPEN VG-1

2.10.2021 Vantaa kr, Leni Finne
JUN EH-1 | JUN VG-1

19.9.2021 Hyvinkää kr, Jens Myrman, Ruotsi
JUN ERI-1 | JUN EXC-1