Estorian
Encautom’s Hot Nuts

Encautom’s Hot Nuts

Syntynyt 6.11.2008
Vanhemmat C.I.B POHJ MVA FIN MVA FIN KVA-M SK MVA SE MVA DK MVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA RU MVA PL MVA BY MVA BALTV-02 EUV-03 BALTV-04 EUV-05 V-06 LTV-04 Tähtitaivaan Niko & FI MVA PMJV-05 Tähtitaivaan Emma
Rekisterinumero: FIN57314/08
Kasvattaja:  Melina Forssell / Kennel Encautom’s
Omistajat: Marianne Kolu

Nefi KoiraNetissä

Polvet: 0/0 (21.4.2010)
Silmät: Ei merkkejä perinnöllisistä sairauksista (21.4.2010)
Sydän: Ei sivuääniä (21.4.2010)

Nefiltä on osa maitohampaista täytynyt poistaa eläinlääkärissä, herkkä ruokavalioiden muutoksille, hyvin nopea kynsien kasvu, stressiherkkä, eroahdistusta, saanut epileptisiä kohtauksia, steriloitu kesällä 2014

nefi

Kolmas podengomme Nefi tuli meille sijoitukseen Encautom’sin kennelistä. Nefi sisaruksineen oli tarkoitus olla viimeinen Tähtitaivaan Nikon pentue ja päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni. Tähtitaivaan Niko on moninkertainen muotovalio, jolla on Suomessa useita pentueita. Yleisesti ottaen Nikon jälkikasvu on ollut laadukasta ja suku on hyvä. Nikolta löytyy myös terveen paperit terveystutkimusten saralta. Nefin äiti on Tähtitaivaan Emma, joka on valittu muun muassa rotunsa parhaaksi podengoksi podengojen erikoisnäyttelyssä. Emman sisarukset ja jälkikasvu ovat menestyneet myös hyvin näyttelyissä ja terveystuloksiakin löytyy.

Nefi on hieman liiankin energinen podengo narttu, jolla liittää virtaa vaikka muille jakaa. Nefillä on myös ongelmia sopeutua laumahierarkiaan, mikä on aiheuttanut toistuvasti kärhämää Sirun kanssa. Valtaosan ajasta Nefi ja Siru tulevat hyvin toimeen, mutta Nefi provosoituu helposti eikä tapellessa anna periksi. Sinnikkään työn jälkeen näistä tappeluista on kuitenkin päästy jo melkein kokonaan eroon. Muuten Nefi on luonteeltaan todella hellyydenkipeä ja huomionkipeä. Leikkeinä toimivat kaikki vetoleikeistä, noutamiseen, hippaan ja painimiseen. Iän myötä tyttö on hieman rauhoittunut ja olemme kokeilleet koiratanssin ja agilityn harrastamista. Pääasiassa olemme treenailleen vain kotioloissa, mutta hyvällä menestyksellä, sillä Nefistä löytyy runsaasti molempiin lajeihin vaadittavaa intoa ja taitoa. Nefi on hyvin ketterä, nopea ja motivoituu helposti.

Ulkomuodolta Nefi ei ole aivan sitä mitä alun perin toivoin. Nefi on perinyt äitinsä pitkän rungon sekä isänsä hoikkuuden. Näiden kahden yhdistelmä tekee Nefistä pikemminkin vinttikoiran kuin podengon näköisen. Nefillä on taipumusta liialliseen laihuuteen ja tyttö onkin ollut useaan otteeseen lihotuskuurilla. Toisaalta Nefiltä löytyy kyllä runsaasti lihaksia ja ponnistusvoimaa jaloissa on varmaan kolmen podengon verran. Nefillä on hyvin lyhyt turkki ja piiskamainen häntä, joka kiertyy liian pitkälle selkään. Näyttelyissä Nefi on saanut pääasiassa EH:ta.

Nefiltä on tutkittu polvet ja sydän sekä kertaalleen silmät. Toistaiseksi kaikki näyttää hyvältä. Myöskään hammaskiveä ei ole juurikaan kertynyt ja paria yläkulmuria lukuun ottamatta maitohampaatkin irtosivat itsestään. Nefi on steriloitu, joten jälkikasvua tytölle ei ole tulossa. Nefi onkin saanut toteuttaa äidinvaistojaan vain laumamme muiden koirien pentuja hoitamalla. Viimeisimpinä pentuina olivat ensimmäisen samojedipentumme, jotka Nefi olisi ajoittain ominut itselleen kokonaan.

NÄYTTELYTULOKSIA

AVO EH-1 | OPEn VG-1
– 1.5.2011 Lahti rn. / Luis Gorjao-Henriques –
Typical, typival head with good eyes & ears, very good pigmentation. Body of big size almost on the limit with good chest. Roached topline. I’d like better angulation both front and rear. Movement could have more power.

NUO H | INT G
– Karkkila 25.9.2010- Soile Bister-

Kookkaanpuoleinen, erinom. tyyppinen, muodoltaan kovin kehittymätön, laiha narttu. Köyristää mielellään hieman selkäänsä. Hyvä pää, ilme ja purenta. Hyväasentoiset raajat. Hyvät liikkeet. Saisi olla itsevarmempi. Tarvitsee runsaasti aikaa kehittyäkseen rungoltaan.

NUO EH-2 | INT VG-2
– Syysnäyttely, Helsinki 5.9.2010 – A.Th. Stuifbergen-Hoetjes, Alankomaat –

2 years. Very good type. Very feminine in head. Slightly finding muzzle. Exc. earset. Nice expression. Nice long neck. Slightly long in body. Roached loin. Nice torechest. Well anglated and muscled. Good coat. She could been more selfconfidence at the table. Easy mover

JUN EH-1 | JUN VG-1
– Hyvinkään ryhmänäyttely 20.9.2009 – Jaana Hartus –

Tasapainoisesti rakentunut, pitkälinjainen nuori narttu. Kokoon sopiva luusto. Erittäin lupaava pää, hyvä ilme. Ryhdikäs kaula, toivoisin hiven suoremman ylälinjan ja lyhyemmän lanneosan. Normaalit kulmaukset, kepeät liikkeet.

JUN EH-3 | JUN VG-3
– Podengojen Päänäyttely, Mustiala, Tammela 15.8.2009 – Rui Oliveira, Portugali –
Acceptable head, acceptable topline, acceptable tail, a bit too long in shape, good movement.

7-9kk, PEK-1, KP, ROP-pentu | Puppy class-1, HP, BOB-puppy
– Helsinki KR 26.7.2009 – Pekka Teini – 7-9kk,

PEK-2 | Puppy class-2
– Helsingin pentunäyttely 19.7.2009 – Raisa Savander – 
Hyvin miellyttävä 8,5kk pentu. Kaunis ilmeikäs pää. Hyvät silmät & korvat. Purenta ok. Hyvä niska & kaula. Hieman pitkä runko. Hyvät polvet & kintereet. Hyvät käpälät & häntä. Liikkuu mukavasti. Kaunis karvapeite.

5-6kk 1, PN-2, KP | Puppy class 2, HP
– Helsingin pentunäyttely 31.5.2009 – Karin Bergbom – 
Kaunis linjainen. Hyvä pää & ilme. Hyvä kaula. Riittävä luusto ikäisekseen. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu kauniisti & hyvällä ryhdillä.

5-6kk, PEK-2 | Puppy class-2
– Hollolan pentunäyttely 3.5.2009 – Teija Salmi-Aalto –
6 kk hyvän tyyppinen narttumainen kokonaisuus. Hyvä nartun pää, jossa rodulle tyypillinen ilme. Hyvät korvat. Pitkä kaula, ylälinja ok. Riittävä runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Sopiva luusto. Liikkuu yhdensuuntaisesti riittävällä askelpituudella, hieman löysästi edestä. Ryhdikäs. Tarvitsee totuttamista käsittelyyn.

MATCH SHOWT
Sininen nauha – Match Show Hyvinkää, pentuluokka