Mitä kasvattaja haluaa tietää?

Yhteydenottaminen toimii parhaiten sähköpostilla laittamalla viestiä osoitteeseen marianne.kolu(at)gmail.com. Sähköpostissa olisi hyvä kertoa ainakin seuraavat asiat:

  1. Kuka olet ja missä asut? Keitä perheeseesi kuuluu?
  2. Mistä rodusta olet kiinnostunut?
  3. Miksi juuri podengo/samojedi?
  4. Uros vai narttu? Miksi?
  5. Aikaisempi koirakokemus?
  6. Oletko kiinnostunut koiraharrastuksista?
  7. Puhelinnumero

Huom! Mitä perusteellisemman viestin kirjoitat, sen paremmin jäät mieleen ja sinuun on helppo olla uudestaan yhteyksissä. Sähköpostin paluuviestinä saat myös kennelimme oman pentuoppaan.  Sähköpostin lähettämisen jälkeen on hyvä olla yhteydessä vielä puhelimitse (puhelinnumero 050 3471987). Haluan myös tavata sinut kasvotusten ennen kuin lupaan sinulle pentua. Kaikille ei valitettavasti pentua riitä. Mitä aktiivisempi olet yhteydenotoissasi, sitä todennäköisempää on, että juuri sinulle saattaisi Estorian pentu jossain vaiheessa muuttaa. Siksi onkin hyvä laitella tasaisin väliajoin viestiä ja kysellä kuulumisia jo pentueen suunnitteluvaiheessa.

PENTUA HARKITSEVALLE

Estorian-pennut

Uuteen kotiin lähtiessään Estorian-pennut saavat mukaansa pentupaketin, johon sisältyy mm. hoito-ohjeet, penturuokaa sekä tuttuja leluja. Pennut kasvavat normaalin arjen keskellä ja ne tottuvat jo varhain muihin laumamme koiriin ja vieraisiin ihmisiin. Pentuja käsitellään päivittäin ja ne saavat myös runsaasti yksilöllistä huomiota. Koiranpennun sosiaalistamista on kuitenkin tärkeää jatkaa myös uudessa kodissa ja siihen tulee kiinnittää erityistä huomiota pennun ensimmäisten viikkojen aikana.

Pentueita meille syntyy yleensä vuositasolla 0-2, jolloin minulla on kasvattajana varmasti aikaa huolehtia jokaisesta pentueesta yhtä hyvin. Käytän jalostukseen vain hyväluontoisia ja terveitä koiria, joiden ulkonäkö on rotumääritelmänmukainen.  Kasvattieni vanhemmat on tutkittu virallisissa terveystutkimuksissa rodun vaatimalla tavalla (podengoilta vähintään polvet ja silmät, samojedeilta vähintään lonkat ja silmät) ja saaneet näyttelystä vähintään laatuarvostelun EH. Nämä ovat jalostuskoirieni ehdottomat minimivaatimukset, mutta pyrin luonnollisesti vielä parempaan valitsemalla tulevien kasvattieni vanhemmat joka kerta tarkoin ja harkiten koirien terveyttä ja luonnetta silmällä pitäen.

Uudelle perheelle

Tavoitteenani on löytää jokaiselle pennulle juuri se oikea ja kyseisen pennun luonteelle sopiva koti. Haluan kasvattieni olevan ensisijaisesti rakastettuja perheenjäseniä, mutta kaikkinainen kiinnostus erilaisia rodulle ominaisia harrastusmuotoja (näyttelyt, maastojuoksu, valjakkokisat, agility, koiratanssi…) kohtaan on plussaa. Niin podengot kuin samojeditkin ovat energisiä otuksia, jotka kaipaavat tekemistä, etteivät ryhtyisi pahantekoon.

Toivon jokaisen kasvattini käyvän 12-24 kk iässä virallisissa terveystutkimuksissa. Podengoilta olisi hyvä tutkia polvet ja silmät, samojedeilta puolestaan lonkat ja silmät. Tämä antaa minulle äärimmäisen tärkeää tietoa kasvattieni terveystilanteesta! Olisi myös hienoa, jos uusi perhe olisi valmis käymään koiransa kanssa ainakin kerran koiranäyttelyissä, jotta saisin kasvattajana lisätietoja omien kasvattieni ulkoisista heikkouksista ja vahvuuksista.

Tarjoan uusille omistajille kaiken mahdollisen tuen tulevaisuudessa oli kyse sitten hoitopaikan tarpeesta, ongelmista ja neuvoista tai vain halusta jakaa koiran elämänvaiheita kasvattajan kanssa. Kasvateillani on myös aina elinikäinen palautusoikeus!