Windy

ESTORIAN ARTEMIS THE WILDwindynsivu

PERUSTIEDOT

Rekisterinimi Estorian Artemis The Wild
Kutsumanimi Windy
Syntymäaika 26.5.2010 Rek.numero FI38747/10
Kasvattaja Marianne Kolu, Kennel Estorian Omistaja Marianne Kolu
KoiraNet http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI38747%2F10&R=94.23

LÄHISUKU

Isä Tähtitaivaan Alfred Äiti Beoline Cranberry
Sisarukset Estorian Apollo The Bright
Pentueet Estorian C-pennut (24.12.2013)

SUKUPUU

 Dia4

TERVEYS

Säkäkorkeus Paino
Polvet  0/0 (19.10.2011, 2.10.2013) Silmät ei merkkejä perinnöllisistä sairauksista (19.10.2011, 2.10.2013)
Lonkat Kyynärät
Selkä Sydän Ei sivuääniä (19.10.2011)
Muut tiedot Osa maitohampaista täytynyt poistaa eläinlääkärissä,  tuplakannukset, suvussa legg perthesta

NÄYTTELYT

Tittelit
SA 1 ERI 2
EH 5 H 2
SERT VARA-SERT
CACIB ROP
VSP PN/PU-sijoitus
ROP-pentu VSP-pentu 2
KP 2  

MUUT KILPAILUT

TOKO Agility
Maastojuoksu Koiratanssi
Rekikoe Luonnetesti

Windy on ensimmäisen pentueeni jälkikasvua, pentueen toisena syntynyt narttu. Olin jo ennen astutusta päättänyt pitää pentueesta tytön, mikäli sellainen syntyisi, joten tällä likalla on ollut alusta asti erityinen paikka sydämessäni. Windy näytti syntyessään aivan pieneltä nallekarhulta ja sellaisena tyttö on pysynyt myöhemminkin. Windysta näki myös jo muutaman päivän ikäisenä, että tulta ja tappuraa löytyy vaikka muille jakaa.

Luonteeltaan Windy on ennen kaikkea energinen ja valpas. Uteliaisuutta riittää hengenvaarallisuuteen asti (ampiaisiakin on yritetty syödä). Silti tytöstä löytyy myös pieni sisäinen pelkuri ja tytöllä on tapana tosipaikan tullen tukeutua Waldoon ja muihin koiriin. Ihmisistä Windy tykkää paljon enemmän kuin vieraista koirista. Leikeistä lemppareita ovat kaikenlaiset jahtausleikit sekä painiminen Waldon ja Pepsin kanssa. Leluista Windy ei koskaan ole välittänyt samassa suhteessa kuin veljensä, mutta metsästysviettiä löytyy sitten sitäkin enemmän. Degut ja gerbiilit saisivat kyllä Windyn armoille nopeasti kyytiä. Adjektiivit terhakka, tempperamenttinen ja vilkas, kuvaavat Windya paremmin kuin hyvin ja tyttö onkin meidän oma taskurakettimme. Windy komentelee aina perheemme muita koiria ja pikkuprinsessan roolissaan neiti pääsee aina äksyilyistään kuin koira veräjästä. Kovinkaan kärsivällinen Windy ei ole eikä malttia riitä käskyjen noudattamiseen edes siinä määrin kuin muilla podengoillamme.

Ulkomuodoltaan Windy on sopusuhtainen narttu, jolla on hyvä pää ja ilme sekä hieno häntä. Rungoltaan Windy on äitinsä tavoin kevyt ja painoa löytyy vain reilut 3,6 kiloa. Takajaloissaan tytöllä on tuplakannukset, jotka eivät kuitenkaan haittaa menoa missään määrin. Windyn rintakehä ja kulmaukset voisivat olla vielä paremmat, mutta kyllä ne näinkin ihan hyvät ovat. Pigmentti on yleisesti ottaen hyvä, joskin auringonpuute hieman haalistaa mustaa väriä kirsun päästä talvisin.

 

Hauska tietää Windysta:
* Windyn rekisterinimi juontaa juurensa antiikin Kreikan mytologiaan. Artemis oli Apollon-jumalan sisko, metsästyksen, neitsyiden, villieläinten, luonnon ja kuun jumalatar, ylijumala Zeuksen ja Leton tytär
* Windyn kutsumanimi on johdettu rekisterinimen Wild-sanasta. Windy on englantia ja se tarkoittaa ”tuulista” mikä sopii hyvin nimeksi tälle raisulle podengo-neidolle.
* Windyn lempinimiä ovat mm. vinkkari ja winku, vinkuiita, pikku-kirppu, pikku-siru, taskuraketti jne.
* Windylla on takajaloissaan tuplakannukset eli kaksi ylimääräistä varvasparia.

 

NÄYTTELYTULOKSIA

JUN ERI-1 | JUN EXC-1
17.9.2011 Hyvinkää rn. / Vija Klucniece, Latvia
Feminine, 11 months. Scissor bite. Good head. Good neck. Topline could be better. Correct tailset well carried. Acceptable temperament. Needs more ring training.

JUN EH | JUN VG
11.9.2011, Porvoo kr / José Homem de Mello, Portugali
Nice feminine head. Correct front. Deep chest. Topline could be more level. Double dew clws behind. Moves with drive.

JUN EH | JUN VG
– 21.8.2011, Heinola kr / Jaana Hartus –
Erittäin hyvän tyyppinen mittasuhteiltaan oikea, nuori narttu, runko vielä kesken kehityksen, hieman pitkä lanneosa joka pyrkii kaartumaan liikkeessä, varsin hyvä pää, hyvä kaula, varsin luisu lantio, liikkuu kepeästi, mutta takaosassa saisi olla enemmän voimaa. Vielä löysä edestä.

JUN EH | JUN VG
– 1.5.2011 Lahti rn. / Luis Gorjao-Henriques –
Typical head, with good eyes & ears. Almost square body, Looking bit high on the leg. Chest could be little bit deeper. Topline is roached. Good tail. I’d like better front. Front angulation is ok. Rear angulation is bit too open. Movement could cover more ground.

PEK-1, KP, VSP-pentu | Puppy class-1, HP, BOS-puppy
– Lohja Puppy Show, 15.1.2011 / Jarmo Vuorinen
Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvän muotoinen pää. Oikein kannetut korvat. Etukulmauksia saisi olla hieman enemmän. Hyvä runko. Oikein kiinnittynyt ja kannettu häntä.Polvikulmia saisi olla hieman enemmän. Pyöristää hieman ylälinjaansa liikkuessaan. Vielä hieman jäykkä taka-askel. Muuten hyvät liikkeet.

PEK-2 | Puppy class-2
– Helsingin pentunäyttely, 28.11.2010 / tuomarina Harri Lehkonen
Iloisesti esiintyvä, vielä kevytrunkoinen narttu. Kaunis pää ja ilme. Raajat voisivat olla hieman kulmautuneemmat. Hieman lyhyt rintakehä. Hyvänlaatuinen häntä. Oikeanlaatuinen turkki. Hieman lyhyt taka-askel.

PEK-1 | Puppy class-1
– Tampereen pentunäyttely, 27.11.2010 / tuomarina Pekka Kortekangas

Tumman punaruskea. Yläpurenta. Hyvä pää ja korvat. Kevyt jäntevä runko. Häntä nousee pystyyn. Käyttäytyminen leikkisää. Hyvät raajat ja karvapeite.