Windy terveystarkissa + pupu metsällä

 

Kävimme eilen Porissa joukkotarkastuksessa, jossa Windylta tutkittiin uudestaan silmät ja polvet. Tutkivana eläinlääkärinä toim Illukka Tuomas ja edellisessä tutkimuksessa Axelson Per Elt. Polvet tutkimme Windylta uudestaan, koska alle kolmevuotiaalle tehty tutkimus on voimassa vain kolmivuotiaaksi asti. Tämän uuden tutkimuksen jälkeen tulos on voimassa lopullisesti. Ja tulos oli siis 0/0 eli Windyn polvissa ei ole mitään vikaa.

Silmät olivat myös muuten terveet, mutta toisessa silmässä oli lievä PPM eli sikiökauden aikainen verisuoni, jolla ei jalostuksen kannalta ole merkitystä. Myös edellinen lääkäri teki kyseisen löydöksen, mutta jätti sen merkkaamatta vian vähäisyyden takia. Näiden tutkimusten valossa likka on siis terve 🙂 Tytöltä uusittiin myös hiljattain rokotukset, joten kaikki on valmista tulevaa astutusta ajatellen.

Windy aiheutti minulle melkein sydänkohtauksen  tänään kun oltiin lenkillä. o_O OPäästin tapani mukaan Windyn ja Novan vapaaksi. No yhtäkkiä tulee keskellä päivää vastaan jänöjussi ja arvatkaa kuka pinkaise perään! Siinä ei kyllä mitkään huutelut tai namipussien rapistelut auttanut. Silmänräpäys vain ja Windy oli kadonnut. Nova lähti puolestaan Windyn perään luullen selkeästi taas, että kyseessä on leikki. Tällä kertaa Windyn vauhti oli kuitekin semmoinen, ettei Novalla ollut mitään saumoja pysyä matkassa, vaikka pitkälle Nova ehti juostakin. No minä siinä karjun naama punaisena ja onnistun houkuttelemaan Novan namien avulla takaisin. Äkkiä likka kiinni ja Windyn perään. Koko ajan toivoin, ettei pupu päätä lähteä tien suuntaan, sillä valtatie 2 oli ihan vieressä ja vilkkaan liikenteen ääni kuului selkeästi.

No onneksi pupu oli niin nopea, että Windy kadotti näköhavainnoin ja joutui jatkamaan pelkän hajun varassa. Tämä hidasti touhua niin paljon, että pupu ehti kokonaan piiloon ja Windyn kiinnostus ilmeisesti lopahti. Näin ainakin oletan, koska viitisen minuutin päästä todella tyytyväinen Windy saapui takaisin koko ajan pupun tulojälkiä haistellen. Pikaisesti kiinni ja syvä helpotuksen huokaus. En ole pitkään aikaan ollut näin helpottunut jostain!

Oiskohan tää ollut Windyn osalta jonkin sortin moite siitä, että olen maastojuoksuja harkinnut vain Waldolle. Meinaan kyllähän tosta tytöstä viettiä ja vauhtia löytyy pienestä koosta huolimatta aivan valtavasti. Mutta toivottavasti ei päätä osoittaa taitojaan enää uudelleen näin vaarallisessa paikassa! Ensi vuonna olisi kuitenkin tarkoitus aloittaa maastojuoksu ainakin Waldon mahdollisesti myös Windyn kanssa.

139