Befrica’s HeraAVERNA

Syntynyt 10.2.2021
Vanhemmat N UCH Jaleco do Vale Negro & NV-20 N UCH Befrica’s Bambi
Rekisterinumero: NO44105/21
Kasvattaja: Bent Evenrud & Bente Monika Bjerkeengen, Kennel Befrica
Omistajat: Marianne Kolu & Petri Kangassalo & Raija Kangassalo

Averna KoiraNetissä


Averna eli Befrica’s Hera on pitkällisen haaveilun lopputulos. Avernan äiti Befrica’s Bambi kiinnitti huomioni jo aivan pikku pentuna ja kun Bambin ensimmäisen pentueen tyttö muutti Suomeen 2020 keväällä, kiinnostus omaan Bambin jälkeläiseen kasvoi entisestään. Loppu vuodesta 2020 kyselin Sirun ja Gaian kasvattajien (kennel Beoline) kiinnostusta tuoda pentu yhdessä Suomeen ja näin päädyin ottamaan yhteyttä Norjaan. Koronan takia tytön kotiin saantia jouduttiin odottamaan kesäkuun 2021 alkuun, mutta lopulta odotus palkittiin.

Avernan kutsumanimi noudattaa podengojeni nimeämisteemaa. Roomalaisessa mytologiassa manalan jumalatar Persefonea on kutsuttu nimellä Averna. Nimi voi viitata myös roomalaiseen Juno-jumalattareen (kutsuttu myös nimellä Juno Averna), joka on ollut roomalaisten vastine Kreikan jumalatar Heralle. Olikin aivan loistava sattuma, että myös tytön rekisterinimi on Befrica’s Hera. Olisin mielelläni jättänyt Heran tytön kutsumanimeksi, mutta haluan ulkomaantuonneillani olevan nimessään 6 kirjainta erotuksena omien kasvattieni 5:stä kirjaimesta ja suomalaisten podengojen 4:stä kirjaimesta. Todennäköisesti Averna tulee kuitenkin saamaan nopeasti myös lempinimiä ja jo nyt neitiä kutsutaan Aviksi, Vernaksi, Apinaksi ja Vernuskaksi. Eiköhän neidin pää saada nopeasti sekaisin näillä variaatioilla =D

Averna jää todennäköisesti pieneksi, mutta muuten rakenteellisesti kaikki palikat ovat omaan silmääni erinomaisesti kohdillaan. Avernan luonne on myös osoittautunut heti alusta alkaen aivan mahtavaksi. Tyttö seikkailee mökin jättipihalla mitään pelkäämättä ja Averna on solahtanut laumamme jäseneksi ilman mitään ongelmia. Odotukset tämän tytön suhteen ovat korkealla.


Terveys

Polvet:
Silmät:
Lonkat:
Kyynärät:
Selkä:


Näyttelyt