Estorian Dawn of Freija – FREYA

Written by marianne.kolu

PERUSTIEDOT

Rekisterinimi Estorian Dawn of Freija
Kutsumanimi Freya
Syntymäaika 18.6.2017 Rek.numero FI38523/17
Kasvattaja Marianne Kolu Omistaja Marianne Kolu
KoiraNet https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI38523%2F17&R=94.23

LÄHISUKU

Isä Estorian Apollo The Bright Äiti Beoline Branca de Neve
Sisarukset Estorian Dusk of Darg, E Dusk of Dellingr, E Dawn of Frigga, E Dawn of Fulla
Pentueet

SUKUPUU

Freya, Frella, Freyfrey, Frella-Bella… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tässä tapauksessa Freyan rekisterinimi ja virallinen kutsumanimi tulevat skandinaavisesta mytologiasta ja skandinaavisen jumaltaruston hedelmällisyyden jumalattaresta Freijasta. Freyaan iskin silmäni heti tytön synnyttyä, mutta pitkään pähkäilin Freyan ja mini-Sirun eli Danin välillä. Lopulta Freyan persoonallisuus ja kertakaikkisen lumoava ilme saivat minut valitsemaan kotiin nimenomaan tämän neidin.

Freyan luonne on mielenkiintoinen sekoitus enkeliä ja pirua, sokeria ja suolaa, pippua ja vaahtokarkkeja. Freyan kouluttaminen on todella mukavaa, koska tyttö malttaa kuunnella ja keskittyä käskyihin ja treenaamiseen. Lenkille lähtiessä Freya on myös meidän porukkamme rauhallisin hihnoja laitettaessa, mutta lenkkipolulla innostuu kyllä liiankin usein vetämään toisten koirien hihnoja ja kisaamaan kepin vedosta. Kynsien leikkuu ja muut hoitotoimenpiteet sujuvat Freyan kanssa lähes pelottavan helposti, sillä neiti yleensä painaa pään rintaa vasten ja rupeaa nukkumaan. Syliin Freya tulee muutenkin mielellään nukkumaan ja monesti tyttö kuluttaa aikaansa tuijotellen minua ihastuneesti silmiin. Usein sanon, että joku koirista on vienyt sydämeni, mutta Freya tuli sisään oikein räminällä ja varasti sen kokonaan itselleen.

Tämän enkelimäisen ja helpon podengon lisäksi Freyassa elää kuitenkin myös sellainen pieni piru, että tyttö on kovaa vauhtia nousemassa laumamme arvojärjestyksessä ylöspäin ja mahdollisesti koko joukkion johtoon (Nova on tosin Freyan idoli, jolle tyttö ei uskalla ryttyillä, mielistelee vain). Freyalla on ensinnäkin todella vahva vartioimis/vahtimisvietti, minkä takia Freya on podengoistamme varmaan kova äänisin. Jos Freyan kanssa ei ole tarkkana, neiti saattaa vieraiden tullessa käydä kerran näykkäisemässä ennen kuin hän toivottaa vieraat tervetulleeksi kipuamalla syliin kerjäämään huomiota. Crocseista likalla on todellinen pakkomielle eikä niiden lähelle ole muilla koirilla mitään asiaa silloin, kun neiti päättää niitä alkaa vahtimaan. Myös ruokakipot ovat Freyan mielestä kaikki hänen ja tiukkana saa olla, ettei neiti käy muiden ruokia varastamassa. Onneksi Freya on suhteellisen hidas syömään niin muut ehtivät hotkimaan omat ruokansa ennen kuin Freya änkeää väkisin toisten kipoille.

Freyan ulkomuodossa parasta on ehdottomasti tytön pää ja ilme. Niiden osalta Freya on yksinkertaisesti superkaunis. Suurin puute neidillä on heikko ylälinja, toisin sanoen tytön selkä on pyöreä. Toivottavasti se vielä tasaantuisi iän myötä, sillä muuten Freya on kaikin puolin näpsäkkä pakkaus myös ulkoisesti. Näyttelyissä tyttö on saanut pääasiassa ERIä, minkä lisäksi tytöllä on yhdestä näyttelystä upeana saldona SA, SERT ja NORD-SERT. Siitä onkin hyvä jatkaa.

TERVEYS

Säkäkorkeus Paino
Polvet 0/0 (19.6.2018) Silmät Ei merkkejä perinnöllisistä silmäsairauksista (19.6.2018)
Lonkat Kyynärät
Selkä Sydän
Muut tiedot

NÄYTTELYT

Tittelit
SA 1 ERI 4
EH 2 H
SERT / Nord-SERT 1 / 1 VARA-SERT
CACIB ROP 1
VSP PN/PU-sijoitus
ROP-pentu 1 VSP-pentu
KP 1  

MUUT KILPAILUT

TOKO Agility
Maastojuoksu Koiratanssi
Rekikoe Luonnetesti

Näyttelyarvostelut:

Parkano RN 3.2.2018
Maija Mäkinen
PEK-1 KP ROP-pentu
7kk narttupentu, jolla hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima. Kaunisilmeinen pää. Hyvät korvat, silmät ja purenta. Lapa voisi olla viistompi, muuten hyvin kulmautunut. Rintakehä saisi olla pidempi suhteessa lanteeseen. Hyvä luusto ja käpälät. Hyvä häntä. Liikkuu reippaasti hyvällä askeleella. Ylälinja saa vahvistua. Hyvä käytös.