Lauman lisäystä + pentuja mahdollisesti luvassa

Taisin jo viime päivityksessäni hieman lupailla, että kevät tuo mukanaan lauman lisäystä. No nyt se on sitten virallista. Perjantaina meille kotiin muutti aivan käsittämättömän hurmaava pieni portugalinpodengo neiti Beoline Prizioneiro de Azkaban (ehdotuksestani tämä pentue sai nimensä portugalinkielisistä Harry Potter kirjoista =D ) eli tuttavallisemmin tästä eteenpäin Gaia. Neiti Gaia muutti meille Beolinen kennelistä, eli samalta kasvattajalta, josta hankin ensimmäisen podengoni kymmenen vuotta sitten. Tämä Gaian sisarusparvi herätti huomioni ja puhutteli nostalgian nälkääni, sillä pentujen äiti, ruotsintuonti Müslis Bea, on meidän Sirumme siskon Beoline Windin tyttärentytär. Pentueen isä on puolestaan Beoline Troll eli meidän lainapodengomme Ruskan täysveli. Koska Ruskan tiinehtyvyydestä ei ole vielä varmuutta, ajattelin pienellä Gaia tytöllä varmistaa, että meidän laumassamme säilyy edelleen edes hieman ruskamaista pilkettä ja tempperamenttia. Gaian sisarusparveen kuuluu ennätykselliset 7 pentua ja hurjaa oli eilen meno, kun kävin tytön hakemassa!

Gaia on jo päivässä osoittanut olevansa superreipas uusi podengon alku. Olen tällä hetkellä Mäntsälässä ja meillä on täällä 7 aikuista podengoa. Gaiaa ei tämä lauma järkyttänyt yhtään. Pikemminkin päinvastoin. Mitä ennemmän podengoja ympärillä, sen tyytyväisempi tyttö oli. Ruskasta tuli välittömästi äidin korvike, Windysta isosisko, Sirusta kärttyinen isoäiti ja pojista mielenkiintoisia veljiä. Yö sujui pääosin rauhallisesti ja aina kun neiti on hereillä, huomiota hakee kyllä lakkaamatta ja juoksentelee pitkin kämppää pelottomana seikkailijana. Tänään neidin rohkeutta on testattu uudemman kerran, sillä Gaia pääsi kyläreissulle, missä neiti sai nähdä niin kaneja kuin samojedipentujakin. Myös meidän Novamme tuli kotiin ja kuten arvata saattaa, niin Nova on karvoineen poikkeuksellisen kiinnostava tyyppi 😉 Olen jo aivan rakastunut tähän pieneen tehopakkaukseen, josta toivottavasti kasvaa yhtä reipas ja kaunis podengo, miltä tyttö nyt vaikuttaa.

Lauman lisäyksemme ei kuitenkaan päättynyt tähän, vaan Gaian lisäksi etälaumamme jäseneksi muutti tämän viikonlopun aikana myös Vadelmatassun Princess Ariel tuttavallisemmin Vappu. Vappu muutti Askolaan sijoitusperheensä luokse, missä neidille pitää seuraa viisilapsinen perhe ja ihana lauma jättiläisluppakorvakaneja. Vapun äiti on myös meidän Novamme äiti Jäähelmen Lucky Lady ja isä on Venäjältä lainaan tuotu upea Yar eli Radost Zhizni Ultimatum. Yaria en itse ehtinyt livenä nähdä kuin kerran, mutta kyseessä on todella mieleenpainuva ja katseita kääntävä samojediuros. Toivottavasti Vappu osoittautuu siskonsa Novan tavoin esimerkilliseksi samojeditytöksi! Gaia ja Vappu löysivät aika nopeasti yhteisen sävelen, joskin Gaiaa rupesi väsymys jo painamaan ja neiti ärripää tuli esiin 😉 Nova ei oikein tiennyt, mitä tästä uudesta karvaisesta kaverista ajattelisi, mutta kyllä hänkin lopulta ajatukselle lämpeni 🙂 Vappu ei ollut moksiskaan kahdesta uudesta koirakaverista tai muutosta uuteen kämppään. Reipas tyttö on siis hänkin! Syksyllä päästään toivottavasti sitten Gaian ja Vapun kanssa yhdessä näyttelyihin.

Kolmantena uutisena voin vielä tässä yhteydessä kertoa, että pentublogi on jälleen aktiivinen, sillä Ruska on astutettu kasvatillani Waldolla. Toivottavasti kesäkuun puolella olisi nyt siis viimein pentuja tiedossa. Vielä on hieman avoinna, tulenko tästä pentueesta laittamaan tyttöä sijoitukseen vai pidänkö mahdollisesti yhden tytön kokonaan itselläni huolimatta Gaian saapumisesta taloon. Kiusaus on kieltämättä kova, sillä ensimmäisenä pentunani Waldolla on tietysti ihan oma paikka sydämessäni. Jos olet pennuista kiinnostunut, laita ihmeessä viestiä!