Estorian
B-pentue

B-pentue

Dia6

kuva

Estorian B-pentueen isäehdokas vaihtui viime metreillä, koska valitsemallani uroksella oli yhtä läheinen lp-kytkös kuin A-pentueessanikin. Halusin välttää tätä tilannetta ja kävimmekin astutusreissulla lopulta Helsinkiläisen Santun luona. Pentu-valmisteluita sävytti gradun viimeistelyn kiireet ja opintojen loppusuora. Astuttaessani Sirun päätin saada graduni valmiiksi ennen synnytystä, jotta voisin keskittyä pentuihin täysillä. Alkoikin kauhea loppukiri ja sain kuin sainkin gradu-tutkielmani valmiiksi ennen pentuja.

B-pentueen synnytykseen kaivattiin hieman lääkärin avustusta. Pennut olivat sen verran isoja, että jouduimme lääkärille hakemaan oksitosiinia polttojen voimistamiseksi. Bea-tyttö syntyi lääkärin odotustilan lattialle, Pepsi 45 minuuttia myöhemmin niin ikään lääkärin lattialle toisen oksitosiinipiikin avustuksella. Pentujen värit olivat suorastaan häkellyttävät, sillä Pepsi oli syntyessään lähes valkoinen, Bea puolestaan melkein musta. Bealle oli alusta alkaen koti tiedossa Vääksystä Heidin luona ja Pepsi jäi kuin vahingossa siskoni koiraksi. Kivesvikaisuuden takia komeaa Pepsi-poikaa ei kehissä tai jalostuksessa nähdä.

Pentujen nimet otin tällä kertaa Perceus-myytistä. Graduni käsitteli Percy Jackson kirjoja, joiden päähenkilö on saanut nimensä juuri kyseisen myytin mukaan. Siksi tuntuikin asiankuuluvalta valita tähän myyttiin liittyvät nimet. Perceus oli kreikkalainen heeros, joka pelasti kauneudestaan tunnetun prinsessa Andromedan Poseidonin merihirviön kynsistä.

Dia5

pepsiseisoo

Estorian Brave Perseus

Pepsi

om. Kasvattaja & Susanna Kolu


Dia8

beaseisoo

Estorian Beautiful Andromeda

Bea

om. Heidi Dahl (Vääksy)