Vadelmatassun Magic Of Happiness

cropped-DSCN65751.jpg

PERUSTIEDOT

Rekisterinimi Vadelmatassun Magic Of Happiness
Kutsumanimi Nova
Syntymäaika 22.6.2013 Rekisterinumero  FI38854/13
Kasvattaja Ria Paussu / Vadelmatassun Omistaja  Marianne Kolu & Sara Orkovaara
KoiraNet http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI38854%2F13&R=212

LÄHISUKU

Isä FI KVA FI MVA EE MVA LT MVA Snowmist Acrobat Äiti BY MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA Jäähelmen Lucky Lady
Sisarukset Vadelmatassun Magic of Movement, VT Magic Of Passion, VT Magic of Scream
Pentueet Vadelmatassun Heavenly-pennut (12.2.2016)

SUKUPUU

Dia8

TERVEYS

Polvet Silmät Ei merkkejä perinnöllisistä silmäsairauksista (28.7.2014 & 1.7.2015), Fibrae Latae (todettu 1.7.2015)
Lonkat B/B (6.8.2014) Kyynärät
Selkä Sydän

NÄYTTELYT

Tittelit
SA 4 ERI 6
EH 5 H 1
SERT VARA-SERT 1
CACIB ROP
VSP PN/PU-sijoitus 1
ROP-pentu 1 VSP-pentu 1
KP 5  

MUUT KILPAILUT

Koiratanssi Agility
Maastojuoksu TOKO
Rekikoe Luonnetesti

1863

Olin haaveillut omasta samojedista siitä asti, kun vanhempieni ensimmäinen koira,  samojedi Tuiskuviiman Ragtime, jouduttiin lopettamaan vuoden 2006 syksyllä. Pari vuotta myöhemmin rupesin aktiivisesti jäljittämään Remun sukulaisia KoiraNetin välityksellä ja onnistuinkin löytämään Remun veljestä alkaneen linjan, jonka jälkikasvua käytettiin edelleen aktiivisesti jalostustyössä. Aloin siis seuraamaan  Remun veljen Tuiskuviiman Romuluksen pojanpojan Akemos Bamauksen jälkeläisiä. Halusin myös jääräpäisesti löytää ensimmäisen samojedini lähellä asuvalta kasvattajalta, jotta yhteydenpito toimisi helposti tulevaisuudessa. Suurin osa löytämistäni koirista eli kuitenkin pohjoisessa Suomessa, minkä takia oman samojedin metsästys ei tuottanut tulosta.

manni1Usean vuoden etsimisen jälkeen rupesin jo samojedit unohtamaan, sillä kaikki kiinnostavat pentueet syntyivät toiveisiini nähden liian kauaksi. Siirryin jo suunnittelemaan kokonaan toisen rodun hankintaa ja olin jo alustavasti varannut oman pennunkin, kun törmäsin samojedi yhdistyksen sivuilla pentue-suunnitelmaan Snowmist Acrobat x Jäähelmen Lucky Lady. Muistin Snowmist Acrobatin olevan Remulle sukua, sillä olin kyseisestä pentueesta itse muutama vuosi aiemmin haaveillut. Rupesinkin tutkimaan pentuetta tarkemmin ja huomasin kasvattajan asuvan Espoossa – vihdoinkin siis Etelä-Suomeen syntyvä pentue. Jäämättä sen pidemmäksi aikaa asiaa pohtimaan laitoin kasvattajalle jo saman päivän aikana viestiä ja siitä alkoi pentueen syntymän odottelu. Juhannuksena lopulta syntyi Vadelmatassun kenneliin kaksi poikaa ja kaksi tyttöä ja ennen kuin ’Nova’ ehdin sanoa, oli tyttö varattu minulle ja oman samojedin odotus pääsi tosissaan alkamaan. Koska yhteistyö kasvattajankin kanssa näytti sujuvan, sovimme Novan lopulta tulevan laumamme jäseneksi sijoitussopimuksella.

koiratanssiaNova on luonteeltaan todella ystävällinen ja avoin. Tyttö ei arastele käytännössä mitään tai ketään ja kaikki tutut ja tuntemattomat pitäisi päästä tervehtimään. Voi sitä itkua ja vikinää, jos joku ihminen ei Novaa huomioi. Tyttö on ulkomuotonsa puolesta kehittynyt myös jatkuvasti parempaan suuntaan ja tästä osoituksena on ensimmäisen pentunäyttelyn kp ja sijoittuminen kolmanneksi yhdeksän tytön joukosta. Avoimeen luokkaan päästyään Novan ura on ollut nousujohteinen ja odottelemme ensimmäisen SERTin napsahtavan mittariin hetkenä minä hyvänsä.

Novalta luonnistuu hyvin myös temppujen tekeminen ja olemmekin jo pennusta asti treenailleet tytön kanssa koiratanssia. Ensimmäinen temppuilu-esiintyminen tapahtui jo reilun puolenvuoden ikäisenä messukeskuksessa järjestetyn pentunäyttelyn yhteydessä, mutta kunnollisen koiratanssikoreografian tyttö pääsi esittämään vasta työpaikallani jouluna 2014. Siitä innostuneena rupesimme treenailemaan vielä enemmän ja harjoittelumme huipentui marraskuussa 2015 Helsingin messukeskuksen lemmikkimessuilla, jossa esiinnyimme kahtena päivänä osana SAMY:n pistettä. Chisun Yksinäisen keijun tarina -musiikkiin laadittu esitys osoitti jälleen, kuinka lahjakas ja innokas tekijä tämä samojedi kaunotar on ja seuraavaksi otamme tähtäimeksi ihan viralliset koiratanssikisat. Ensin pitää kuitenkin saattaa mini-Nova lauma maailmaan, sillä tyttö on tarkoitus astuttaa vuoden 2015 lopulla. Kaikki kiinnostuneet pentukyselyt ovat tervetulleita!

Novasta voi hyvällä syyllä olla ylpeä!

 

SEISOMAKUVIA NOVASTA ERI IKÄISENÄ

novaseisoo
2 vuotta 4kk
20150622_140359
2 vuotta
novaseisoo1
23kk
VADELMATASSUN MAGIC OF HAPPINESS Nova
1 vuosi, 4 kk
nova 5kk + kp
5 kk, © Teemu Hiltunen

Näyttelyarvostelut

PEK-3, KP | Puppy Class 3, HP
23.11.2013, Helsinki pentunäyttely
tuomari Anneli Pukkila

5 kk. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteiltaan tänään vielä hieman matalaraajainen. Kaunisilmeinen vielä kovin kevytpiirteinen pää. Valmis kaula. Hyvä häntä. Sopiva runko. Riittävä luusto. Tasapainosti mutta melko niukasti kulmautunut. Liikkuu ryhdikkäästi, mutta vielä pentumaisen löysästi edestä. Miellyttävä käytös. Esiintyy & Esitetään hyvin.

 

Kuvia & Videoita

Kuvaaja Teemu Hiltunen

Kuvaaja Ria Paussu

Kuvaaja Teemu Varho