TÄHTITAIVAAN ALFREDdoby

PERUSTIEDOT

Rekisterinimi Tähtitaivaan Alfred
Kutsumanimi Doby
Syntymäaika 6.9.2007 Rek.numero FIN49161/07
Kasvattaja Nina Viljanen / Kennel Tähtitaivaan Omistaja Marianne & Susanna Kolu
KoiraNet http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN49161/07&R=94.23

LÄHISUKU

Isä PT GR MVA C.I.B FIN MVA SE MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA PT MVA V-07 PMV-07 BALTV-09 EEV-08 EEV-09 LTV-08 LVV-09 LBV-11 V-13 SEV-13 MVV-14 Zorro da Praia do Ribatejo Äiti Faidros Fafe
Sisarukset Tähtitaivaan Albert, Alexander, Alexandra, Amanda, Aurora
Pentueet Estorian A-pennut (26.5.2010), Iloinen koira L-pennut (11.12.2010)

SUKUPUU

 Dia3

TERVEYS

Säkäkorkeus Paino
Polvet 0/0 (2.12.2008) Silmät Ei merkkejä perinnöllisistä sairauksista (2.12.2008)
Lonkat A/A (12.8.2009) Kyynärät 0/0 (12.8.2009)
Selkä Sydän Ei sivuääniä (2.12.2008)
Muut tiedot Osa maitohampaista täytynyt poistaa eläinlääkärissä, pari hammaspuutosta, hammaskiveä täytynyt poistaa pari kertaa lääkärissä, hyppyyttää takajalkojaan liikkeessä, jättänyt jälkeensä legg perthesta

NÄYTTELYT

Tittelit
SA ERI
EH 3 H 2
SERT VARA-SERT
CACIB ROP
VSP PN/PU-sijoitus
ROP-pentu 1 VSP-pentu
KP 1  

MUUT KILPAILUT

TOKO Agility
Maastojuoksu Koiratanssi
Rekikoe Luonnetesti

Doby muutti meille Tähtitaivaan kennelistä syksyllä 2007. Olimme kaavailleet Sirun seuraksi urospodengoa, joka mahdollisesti sopisi Sirulle sulhaseksi tulevaisuudessa ja Doby täytti kriteerit sukunsa puolesta. Dobyn isä on moninkertainen muotovalio ja portugalintuonti Zorro da Praia do Ribatejo ja äiti ruotsista tuotu portugalilaiset sukujuuret omaava Faidros Fafe. Isän puolelta Dobyn sukuun kuuluu myös karkeakarvaisia portugalinpodengoja. Dobyn sukusiitosprosentti 5 sukupolvella laskettuna (tiedossa 87% koirista) on 3,71. Suvusta löytyy runsaasti Portugalin sekä muiden maiden valioita.

 

Doby on luonteeltaan podengoksi rauhallinen. Toisaalta vapaana juokseminen herättää myös Dobysta piilevän metsästäjän ja vauhdin hurma saa tämän pojan todella innostumaan. Doby nauttii nimenomaan juoksuleikeistä, jotka päättyvät vastustajan ”tappamiseen.” Suosikki saaliita Dobylle ovat Windy ja Waldo (erityisesti ensin mainittu), mutta kaikkinaiset lelut heiteltyinä käyvät myös. Doby on rauhallisuudestaan huolimatta koiralaumamme ehdoton alfa, jonka nenille kukaan ei uskalla hyppiä. Erityisesti nuorimmaiset mielistelevät Dobya lakkaamatta ja tottelevat pienimmästäkin vihjeestä. Doby käyttää arvovaltaansa pääasiassa ruoan suhteen eikä päästä muita kipponsa lähelle. Myös oma lepopaikka on Dobylle pyhä, eikä sen rauhaa saa kukaan rikkoa.

 

Dobyn paras näyttelytulos on laatuarvostelu EH. Dobyn ongelmana on ollut ujostelu näyttelykehässä, sillä Dobyn komea ulkomuoto ei pääse jännityksen vuoksi oikeuksiinsa. Dobylla on loistava häntä, pää – joskin korvien sijainti voisi olla aavistuksen parempi – ja hyvä turkinlaatu. Myös pigmentti ja väritys ovat hyviä. Suurimmat puutteet ovat huonot takakulmaukset ja pyöreähkö selkä, joka näyttelyissä entisestään korostuu. Eturaajat ovat myös turhan ulkokierteiset.

 

Dobylta on tutkittu polvet, silmät, sydän, lonkat ja kyynärät. Mistään ei ole löytynyt mitään vikaa, vaikka sitä pitkään epäilimmekin Dobyn kävelytyylin takia. Dobylla on tapana kävellessä ja hitaassa juoksussa hyppyyttää molempia takajalkojaan, mutta ilmeisesti syynä on Dobyn herkkänahkaisuus kylmän ja terävien kivien/ruohon suhteen. Dobylla on taipumusta hammaskiveen ja pojalla on myös pari hammaspuutosta. Maitohampaita piti aikoinaan käydä poistamassa pari. Dobyn muilta sukulaisilta ei terveystuloksia juurikaan ole. Sisarpuolilla on kuitenkin todettu pari legg perthes tapausta. Windylle ja Waldolle tätä sairautta ei ilmestynyt, mutta yksi Iloinen Koira -pennuista sairastui. Tästä syystä Dobya ei enää tulla käyttämään jalostukseen. Nyt Doby viettääkin iloisia eläkepäiviään Mäntsälässä kavereinaan poika Waldo ja Waldon velipuoli Pepsi.