Encautom’s Hot Nuts

♥ NEFI ♥

nefiseisoo3vko

6.11.2008
Tähtitaivaan Niko ♥ Tähtitaivaan Emma

Nefin tiedot

RekisterinimiEncautom's Hot Nuts
KutsumanimiNefi
Syntymäaika6.11.2008
OmistajaMarianne Kolu
KasvattajaMelina Forssell Kennel Encautom's
Tittelit/Näyttelytuloksia1 x ROP-pentu, EH
IsäC.I.B POHJ MVA FIN MVA FIN KVA-M SK MVA SE MVA DK MVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA RU MVA PL MVA BY MVA BALTV-02 EUV-03 BALTV-04 EUV-05 V-06 LTV-04 Tähtitaivaan Niko
EmäFI MVA PMJV-05 Tähtitaivaan Emma
SisaruksetE Are You Nuts, E I'm Nuts, E Just Nuts, E Funny Nuts, E Your Nuts
KoiraNet/Rekisterin.FIN57314/08
Säkä / Paino / Väri29cm / 5 kg / Valkoinen ruskein merkein
Terveys0/0 (21.4.2010), Silmät – ok (21.4.2010), Sydän – ok (21.4.2010)
Pentueet

 

Kolmas podengomme Nefi tuli meille sijoitukseen Encautom’s kennelistä. Nefin sisaruksineen oli tarkoitus olla viimeinen Tähtitaivaan Nikon pentue ja päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni. Tähtitaivaan Niko on moninkertainen muotovalio, jolla on Suomessa useita pentueita. Yleisesti ottaen Nikon jälkikasvu on ollut laadukasta ja suku on hyvä. Nikolta löytyy myös terveen paperit terveystutkimusten saralta. Nefin äiti on Tähtitaivaan Emma, joka on valittu muun muassa rotunsa parhaaksi podengoksi podengojen erikoisnäyttelyssä. Emman sisarukset ja jälkikasvu ovat menestyneet myös hyvin näyttelyissä ja terveystuloksiakin löytyy.

Nefi on hieman liiankin energinen podengo narttu, jolla liittää virtaa vaikka muille jakaa. Nefillä on myös ongelmia sopeutua laumanhierarkiaan, mikä aiheuttaa toistuvasti kärhämää Sirun kanssa. Valtaosan ajasta Nefi ja Siru tulevat hyvin toimeen, mutta Nefi provosoituu helposti eikä tapellessa anna periksi. Nefi on luonteeltaan todella hellyydenkipeä ja huomionjanoinen. Leikkeinä toimivat kaikki vetoleikeistä, noutamiseen, hippaan ja painimiseen. Iän myötä tyttö on hieman rauhoittunut ja olemme uskaltautuneet kokeilemaan mm. agility jo ihan koulutusryhmässä. Pääasiassa olemme treenailleen vain kotioloissa, mutta hyvällä menestyksellä, sillä Nefistä löytyy runsaasti lajiin vaadittavaa intoa ja taitoa. Nefi on hyvin ketterä, nopea ja motivoituu helposti. Odotankin Nefiltä agilityn saralla paljon, mikäli saan tytön vain keskittämään tarmonsa esteiden suorittamiseen.

Ulkomuodolta Nefi ei ole aivan sitä mitä alun perin toivoin. Nefi on perinyt äitinsä pitkän rungon sekä isänsä hoikkuuden. Näiden kahden yhdistelmä tekee Nefistä pikemminkin vinttikoiran kuin podengonnäköisen. Nefillä on taipumusta liialliseen laihuuteen ja tyttö onkin ollut useaan otteeseen lihotuskuurilla. Toisaalta Nefiltä löytyy kyllä runsaasti lihaksia ja ponnistusvoimaa jaloissa on varmaan kolmen podengon verran. Nefillä on hyvin lyhyt turkki ja piiskamainen häntä, joka kiertyy liian pitkälle selkään. Kokonaisuutena Nefi on kuitenkin kohtalaisen hyvä podengo, josta voi ajan myötä kehittyviä vielä jotakin. Näyttelyissä Nefi on saavuttanut vasta EH:ta (ja yhden H:n), mutta jos saan tytön lihomaan, käymme pian kokeilemassa uudestaan.

Nefiltä on tutkittu polvet ja sydän sekä kertaalleen silmät. Toistaiseksi kaikki näyttää hyvältä. Myöskään hammaskiveä ei ole juurikaan kertynyt ja paria yläkulmuria lukuun ottamatta maitohampaatkin irtosivat itsestään. Jälkikasvua Nefillä ei vielä toistaiseksi ole, mutta toisaalta tyttö on luonteeltaan vielä itsekin lapsekas. Nefin äidinvaistot vaikuttavat kuitenkin hyviltä, jos huomioi tytön käytöksen Sirun pentujen suhteen. Nefi oli hoitamassa pentuja välillä jopa Sirua ahkerammin ja Windy ja Waldo pitävätkin Nefiä edelleen jonkinlaisena isonsiskon/kummitädin/lapsenvahdin yhdistelmänä.


NÄYTTELYTULOKSIA

AVO EH-1 | OPEn VG-1
– 1.5.2011 Lahti rn. / Luis Gorjao-Henriques –
Typical, typival head with good eyes & ears, very good pigmentation. Body of big size almost on the limit with good chest. Roached topline. I’d like better angulation both front and rear. Movement could have more power.

NUO H | INT G
– Karkkila 25.9.2010- Soile Bister-

Kookkaanpuoleinen, erinom. tyyppinen, muodoltaan kovin kehittymätön, laiha narttu. Köyristää mielellään hieman selkäänsä. Hyvä pää, ilme ja purenta. Hyväasentoiset raajat. Hyvät liikkeet. Saisi olla itsevarmempi. Tarvitsee runsaasti aikaa kehittyäkseen rungoltaan.

NUO EH-2 | INT VG-2
– Syysnäyttely, Helsinki 5.9.2010 – A.Th. Stuifbergen-Hoetjes, Alankomaat –

2 years. Very good type. Very feminine in head. Slightly finding muzzle. Exc. earset. Nice expression. Nice long neck. Slightly long in body. Roached loin. Nice torechest. Well anglated and muscled. Good coat. She could been more selfconfidence at the table. Easy mover

JUN EH-1 | JUN VG-1
– Hyvinkään ryhmänäyttely 20.9.2009 – Jaana Hartus –

Tasapainoisesti rakentunut, pitkälinjainen nuori narttu. Kokoon sopiva luusto. Erittäin lupaava pää, hyvä ilme. Ryhdikäs kaula, toivoisin hiven suoremman ylälinjan ja lyhyemmän lanneosan. Normaalit kulmaukset, kepeät liikkeet.

JUN EH-3 | JUN VG-3
– Podengojen Päänäyttely, Mustiala, Tammela 15.8.2009 – Rui Oliveira, Portugali –
Acceptable head, acceptable topline, acceptable tail, a bit too long in shape, good movement.

7-9kk, PEK-1, KP, ROP-pentu | Puppy class-1, HP, BOB-puppy
– Helsinki KR 26.7.2009 – Pekka Teini – 7-9kk,

PEK-2 | Puppy class-2
– Helsingin pentunäyttely 19.7.2009 – Raisa Savander – 
Hyvin miellyttävä 8,5kk pentu. Kaunis ilmeikäs pää. Hyvät silmät & korvat. Purenta ok. Hyvä niska & kaula. Hieman pitkä runko. Hyvät polvet & kintereet. Hyvät käpälät & häntä. Liikkuu mukavasti. Kaunis karvapeite.

5-6kk 1, PN-2, KP | Puppy class 2, HP
– Helsingin pentunäyttely 31.5.2009 – Karin Bergbom – 
Kaunis linjainen. Hyvä pää & ilme. Hyvä kaula. Riittävä luusto ikäisekseen. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu kauniisti & hyvällä ryhdillä.

5-6kk, PEK-2 | Puppy class-2
– Hollolan pentunäyttely 3.5.2009 – Teija Salmi-Aalto –
6 kk hyvän tyyppinen narttumainen kokonaisuus. Hyvä nartun pää, jossa rodulle tyypillinen ilme. Hyvät korvat. Pitkä kaula, ylälinja ok. Riittävä runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Sopiva luusto. Liikkuu yhdensuuntaisesti riittävällä askelpituudella, hieman löysästi edestä. Ryhdikäs. Tarvitsee totuttamista käsittelyyn.

MATCH SHOWT
Sininen nauha – Match Show Hyvinkää, pentuluokka