Toukokuu

Toukokuu tuli ja meni. Kaikenlaista ehti sattua ja tapahtua. Vappu aloitettiin koiranäyttelyssä. Käväisimme Lahden ryhmiksessä, jossa Waldo ja Windy aloittivat virallisen näyttelyuransa. Waldon esiintyminen oli parantunut huomattavasti kiitos huhtikuussa käymämme näyttelytreeni-kurssin. Kehän laidalla oli myös loistava kannustusjoukko, jonka siivittäminä Waldon kanssa saavutimme ERIn, SAn ja lopulta vielä PU3 tuloksen. Windyn kanssa kehässä pyörähtäminen oli varsinaista pomppimista. Neiti riehui hullun lailla, mutta antoi kyllä tuomarin käsitellä itseään hienosti. Tuloksena lopulta EH. Nefiä kehässä esiintyminen ei riemastuttanut, mutta saatiin tytölle kuitenkin EH 🙂

Waldo pääsi toukokuun alussa myös pariin mätsäriin, joissa ensimmäisessä poika oli sinisten nelonen Mäntsälässä. Hyvinkäällä tulosta ei tullut, mutta sen sijaan oli kiva treffata siskopuolia ja velipuolta, kun tapasimme Iloinen Koira kennelin trion. Kyseessä oli varsinainen perhetapaaminen, kun Doby pääsi leikkimään jälkikasvunsa: Windyn, Waldon, Leevin, Lempin ja Lyylin kanssa. Jännittäviä hetkiä koettiin, kun pellolta lähti juoksuun pupu. Onneksi yksikään podengoista ei tätä otusta huomannut ja juossut sen perässä tielle.

Toukokuun lopulla taloomme saapui ensimmäinen karkeakarvainen pieni podengo. Tosin vain hoitoon 🙂 Kennel Caramelon tuontikoira Mortti kaipasi väliaikaista sijoituskotia ja nyt poika on täällä asustellut parisen viikkoa. Varsinainen pusupoika ja hymyhuuli tämä poika onkin. Kaikki lattialle unohtuneet tavarat kengistä lehtiin ja koiranleluihin saavat kyytiä. Windysta on tullut Mortin paras kaveri, jonka kanssa painitaan ja leikitään hippaa hullun lailla. Waldo välillä hieman kurittaa Morttia tämän vallattomuuden takia. Yleisesti ottaen kaikki tulevat kuitenkin loistavasti toimeen keskenään ja Mortti saa päivittäin korvapesun Nefiltä 🙂 Pihallamme oleva kenttä on ahkerassa käytössä, kun podengot juoksevat kilpaa.
Nefin kanssa aloitimme agilityn alkeiskurssin, joka nyt on tosin tauolla Nefin juoksun takia. Tyttö on kyllä tähän lajiin luonnonlahjakkuus ja jahka päästään eroon toisten koirien aiheuttamasta häiriöstä, pääsemme varmasti kisakentille asti. Myös Siru on innostunut lajista uudestaan, koska treenit menevät osittain Nefin kurssin kanssa päällekkäin. Siru joutuukin odottelemaan kopassaan Nefin treenien ajan. Kun lopulta on Sirun vuoro, tyttö on aivan täpinöissään.

Yliopistollakin on pitänyt kiirettä. Pedagogisista opinnot on nyt suoritettu ja gradukin on edennyt. 30 sivua on nyt kasassa ja lisää pitäisi kesän aikana kirjoitella. Kesäksi tuli ilmoittauduttua myös kolmeen kesätenttiin, joissa kaikissa tulisi tenttiä kaksi kurssia, yhteensä 30 op:n verran. Kesän pyhitänkin kokonaan opiskelulle ja kirjoittelulle. Tarkoitus olisi valmistua kandiksi syksyllä (vihdoin ja viimein) ja saavuttaa maisterin paperit ensi kesänä. Kiirettä siis pitää, mutta niinhän aina.
Hyvä kesää kaikille!