Podengotouhuja

Siru, Doby, Nefi… siinä on kyllä aikamoinen kolmen kopla. Siru on ”the kuningatar”, jota kaikkien pitää totella tai muuten lätty lätisee. Doby on ”the hovinarri” joka viihdyttää sekä muita että itseään ja aina välillä laiskottelee ja nukkuu hievahtamatta, vaikka koko talo räjähtäisi. Nefi puolestaan on ”the prinsessa sisupussi” joka yrittää koko ajan hyppiä kuningattaren nenälle, pahoinpidellä hovinarria eikä ikinä suostu luovuttamaan… ja siitä huolimatta kaikka kolme tulevat hyvin toimeen… ainakin yleensä.

Eilen Siru yritti saada Nefiä leikkimään kanssaan, mutta Nefi oli jo sen verran väsynyt, ettei oikein innostunut ajatuksesta. Kyllä ne siitä huolimatta kiehnäsivät yhdessä jonkin aikaa, kunnes syttyi ilmiriita. Kaipa minun olisi pitänyt antaa tyttöjen setviä itse välinsä, mutta näytti niin pahalta, että oli pakko mennä hätiin. Kummatkin ovat sellaisia jääräpäivä, etteivät varmasti olisi luovuttaneet ennen kuin toiselta olisi ollut henki poissa. Ja Nefikin ärisi ja rähisi ihan tosissaan eikä ollut moksiskaan puolta isomman Sirun vihasta. Hurjan näköistä touhua.

Tänä aamuna Nefi ja Siru ovat taas jo hieman leikkineet, mutta Nefi ei suoraan sanottuna hirveästi välitä Sirun leikeistä. Sirun leikki kun kääntyy ennemmin tai myöhemmin alistamiseen. Dobyn kanssa Nefi puolestaan vain painii ja painii. Nytkin kuulen jalkojen töminää tuolta keittiöstä ja vähän väliä kitinää ja ärinää, kähinää ja puhinaa. Dobyn ja Nefin lempi leikki painimisen ohella on tavaroiden repiminen. Toinen podengo ottaa jonkun lelun suuhunsa ja toinen sitten jahtaa ja yrittää saada lelun itselleen… eikä kumpikaan voi päästää lelusta irti vaikka mikä olisi.

Onneksi podengot tulevat nyt vihdoin ja viimein siis ihan hyvin juttuun, vaikka tämä podengoimainen jääräpäisyys ja sisukkuus tulee kyllä aiheuttamaan ennemmin tai myöhemmin todellisia tappeluita. Siru ja Doby nyt ovat vielä suhkoht kilttejä, mutta kukapa nyt jaksaisi katsella alempiarvoisen ainaista nenälle hyppimistä. Ja Nefi puolestaan luulee olevansa voittamaton eikä omaa minkäänlaista itsesuojeluvaistoa.

Hulluja koko sakki…