Opiskelua ja tutkimuksia

I går började mina svenska kursser. Den andra är obligatoriska kursen för alla teologer och den andra är kurssen när vi pratar mycket. Jag varit jätte förbluffad eftersom jag förstödde mera som jag väntät. Det var ändå svår att tala svenska fast det var itse så svart att fatta talet eller uppsats. Kanske det kan vara rolig att lärä svenska efter så många år.

Eli ruotsi tosiaan alkoi eilen ja pahoittelut kaikille niille, jotka osaavat ruotsia minua paremmin, sillä uskon tuon yllä olevan teksin olevan täynnä virheitä. Mutta kyllä sitä varmaan aika nopeasti rupeaa palaamaan mieleen kaikki kielioppisäännöt ymv. Itse olen kahdella ruotsin kurssilla. Toinen on pakollinen ja toinen on valmentava suullinen ruotsi, joka toivottavasti auttaa minua kehittymään myös puhujana. Tosin siinä on luonnollisesti keskeistä sanaston osaaminen.

Nyt minun pitäisi jaksaa väsätä tutkimus, joka koskee lukion etiikan opetusta. Aiheenani on, miten Harry Potteria voi hyödyntää lukion uskonnonopetuksessa. Ihan kiinnostava aihe, mutta minua ei hirveästi kiinnosta tehdä 25 sivuista tutkimusta, kun vasta viime vuonna tein kandini. Mutta pakko mikä pakko. Kyllä siitä hyvä tulee.

Pedagogiset opintoni jatkuvat kunnolla vasta helmikuussa. Pari tehtävää olisi tehtävänä ennen niitä. Aika paljon tässä on taas tekemistä kertynyt, varsinkin kun joulun ajan kulutin vain kirjoja lukien. Otin tehtäväkseni lukea kaikki 25 Ajanpyörää ja siinä onkin tekemistä riittänyt. Vielä on kaksi kirjaa lukematta. No onpahan tekemistä junamatkoilla =D

Niin ja kaikille tiedoksi. Pähkinänsärkijä oli aivan mahtava. Nyt kun pääsisi katsomaan myös muut Tsaikovskin baletit niin olen ikionnellinen. Kuka lähtee mukaan?