Lääkärissä ja kesätöitä


Tänään Doby sai toisen rokotuksensa. Lääkärissä käynti sujui piikkiin asti Dobyn osalta ihan ok. Poitsu antoi melko nätisti tarkastaa hampaansa, keuhkonsa, sydämensä, silmänsä, kiveksensä ja kaiken muun, mutta heti kun lääkäri otti piikin esiin, Doby rupesi murisemaan ja näyttämään hampaitaan.Kolme yritystä vaadittiin ennen kuin rokotus oli annettu ja palkkioksi tästä showsta sain kolme ikävää ja todella kipeää kynnenviiltoa oikeaan käteeni, jotka särkevät tälläkin hetkellä huolimatta kylmästä kääreestä. Hieman ovat verellä ja iho koholla.

Myös Siru tuli lääkäriin, koska halusimme lääkärin katsovan hänen silmiään. Sirun silmät ovat jo useamman kuukauden rähmineet satunnaisesti ja päätimme vihdoin ja viimein tutkia, mistä mahtaa johtua. Lääkäri ei kuitenkaan löytänyt niistä mitään vikaa, vaikka tutkikin ne perusteellisesti. Arveli Sirun olevan vain tavallista herkempi jollekin. Saimme kuitenkin mukaamme silmätippoja parin viikon käyttöä varten.

Kotona muut koirat jo odottelivat, missä viivymme. Muru varsinkin on aina niin kovin huolissaan jos laumasta joku puuttuu. Siru ei tosin olisi voinut vähempää välittää Murun huolenpidosta, kun Muru ryhtyi Sirun silmiä kuonollaan tökkimään.

Otin tänään yhteyttä Mäntsälän seurakunnan kirkkoherraan kysellen kesätöitä. Ei hän kuitenkaan osannut mitään luvata, vaan pyysi ottamaan yhteyttä muutaamaan henkilöön ja kysymään heiltä. Toivottavasti tärppäisi, sillä en ole onnistunut saamaan vielä yhtenäkään kesänä minkäänlaisia kesätöitä. Rahaa ei voi koskaan olla liikaa ja työkokemus olisi tuskin pahitteeksi vakituista paikkaa joskus etsiessä.