Kirjoittamisesta jälleen

Kirjoitin tuossa viime blogitekstissäni hieman kirjoittamisen ilosta. Olen myös facebookissa kertonut miten kirjoittaminen on viime aikoina edistynyt. No nyt on aika antaa taas hieman tilannepäivityksiä täällä blogissa kaikille lukijoille (voisitte muuten sivumennen sanoen kommentoida kirjoituksiani joskus, niin tietäisin, ketkä näitä tekstejä oikein lukevat =D).

Ensinnäkin se tarina, jota rupesin kolmisen viikkoa sitten kirjoittamaan, alkaa olla alustavasti valmis. Sivuja on 149 x A4, fontti times new roman 12 rivivälillä 1,5. Kahdesta viimeisestä luvusta tulee vielä yhteensä varmaan hieman reilu 10 sivua ja sitten on tarina kasassa. Tarkoitus on tosin oikolukemisen ohella lisätä tarinaan vielä muutamia kohtauksia, erityisesti dialogeja, joten varmasti sivumäärä tuosta vielä paisuu mahdollisesti jopa 20 extra sivulla. Tähän viimeistelyyn menee tosin vielä melkoisesti aikaa, sillä ensimmäisen viimeistely kierroksen jälkeen odotan n. puolivuotta ennen kuin luen tekstin taas uudestaan. Tekstiin on pakko ottaa hieman etäisyyttä ajallisesti, jotta sen saisi arvioitua ja korjattua mahdollisimman puolueettomasti. Jos teksti on liian hyvin muistissa, on kirjoittaja sokea monille virheille ja epäjohdonmukaisuuksille.

Viikonloppuna rupesin kirjoittamaan myös toista tarinaa. Kyseistä ”kirjaa” minun piti itse asiassa ruveta kirjoittamaan muutenkin ensin, mutta idea kaipasi silloin vielä hiomista. No nyt sitäkin on saatu kirjoitettua reilu 20 sivua ja olen oikein tyytyväinen suunnasta, johon tarina lähti kehittymään. Odotan tältä tarinalta paljon, sillä pidän kovasti sen henkilöistä ja pääideasta. Ainoa ongelma on, että olen nukkumaan menessäni monena yönä sepittänyt tarinaa sen verran paljon, että monista tapahtumista on olemassa jo useampi versio. Nyt pitää sitten valita, miten mikäkin kohtaus lopulta toteutuu.

Viikonloppuna laskeskelin ajankuluksi myös kuinka monta kirjan/sarjan alkua minulla on jo mielessä tai peräti jo aloitettuna. Alustavien laskelmien mukaan tulos oli tämä: ideoita yhdeksään kirjaan (niistä suurin osa sarjoja), joista kahdeksaa on jo jollain tasolla ruvettu kirjoittamaan + runoja varmaan kahden tai kolmenkin kirjan edestä. No kun asiaa pohdin hieman kauemmin, niin niitä ideoita rupesi muistumaan mieleen vielä useampia. Loppujen lopuksi niitä kirjaideoita taitaa ollakin lähemmäksi 15. Muutamat ovat tosin niin vanhoja, etten niitä välttämättä koskaan tule kirjalliseen muotoon pukemaan (ensimmäistä aloitin jo kuudennella ja se on kyllä ihan…), mutta ainakin pari tarinaa niistäkin olisi ihan mukava saada kirjaksi asti. Erityisesti ”Herra Hattu” on pakko kirjoittaa joskus. Älkää kysykö, mistä tällainen työnimi kyseiselle fantasiakirjalle. Se on vielä salaisuus =D Mutta ei huolta, kirjan nimi tulee olemaan kyllä jokin aivan muu. Kukaan ei ikinä suostuisi lukemaan fantasiakirjaa, jonka nimenä olisi Herra Hattu, olkoonkin, että nimelle olisi hyvä perustelu.

Mutta tällaista tänään. Nyt minä jatkan tarinoitteni kirjoittamista. Ensi viikolla saan onneksi olla rauhassa kotona, kun vanhemmat ja sisko ovat hiihtolomaa Lapissa viettämässä ja veli on Wanhojen risteilyllä. Koulua on sen verran vähän minullakin, että saan varmasti jotain aikaiseksi. Tavoite olisi ainakin kirjoittaa eka versio tästä pisimmälle edenneestä ”kirjastani” valmiiksi.