Iloinen Koira Leevi

Meillä kävi viime viikon lopulla pieni ja energinen hoitokoira Iloinen Koira Leevi. Leevi viipyi meillä torstaista sunnuntaihin. Koko tuon ajan poika oli todella rohkea ja reipas, mennä tepasteli muiden koirien seassa kuin koko ikänsä meillä asunut.

Leevi vaikuttaa todella ihmisrakkaalta ja sylissä viihtyvältä pakkaukselta. Leevi katseli useamman tv-ohjelman sylistä käsin ihmetellen tv:n outoa äänimaailmaa. Nukkumista varten syli olisi myös ollut se paras paikka, mutta toisaalta Leevi kyllä pysyi kopassa, kun sen sinne laittoi. Yöt sujuivat myös mallikkaasti omassa pedissä eikä koti-ikävä ehtinyt iskeä. Jokaista uutta ihmistä käytiin morjestamassa valtavalla pusu-hyökkäyksellä ja kyllähän Leevi otti jo podengomaiset elkeetkin käyttöön pesemällä Susannan ja isän naaman sentti sentiltä… unohtamatta tietenkään kiehnäämistä naamaa vasten. Terävät hampaat ja kynnet tekivät tuon operaation aikana jonkin verran tuhoa, joten niitä kannattaa varoa 😉 Kutsusta Leevi tuli todella nopeasti luokse: riitti vain käsien levitys ja hymy, niin jo poika juoksi tuhatta ja sataa syliin.

Petollisen hurmaavasta ja hellyyttävästä ulkokuoresta huolimatta Leevin sisällä asuu kuitenkin myös varsinainen sähikäinen. Toisten koirien kanssa oli todella mukava leikkiä ja painittaessa otettiin viekkaat ja kovat otteet käyttöön. Windy sai ainakin kerran kyytiä niin, ettei tyttö-parka uskaltanut tulla piilostaan esiin ennen kuin Leevi keksi muuta tekemistä. Waldon kanssa painittaessa Leevistä paljastui dominoivia piirteitä, mutta ärähdyksestä tajusi kuitenkin rauhoittua ja palata ”omalle paikalleen” lauman hierarkiassa. Leevista näyttäisikin olevan kaveria monenlaiseen leikkiin. Waldon ja Nefin kanssa sujui paini, Windyn kanssa Leevi puolestaan ymmärsi heti, kuinka pitää leikkiä ”kania”. Windy oli tietenkin ihan fiiliksissä, kun sai kaverikseen toisen podengon, joka jaksoi juosta taloa ympäri minuutti ja tunti tolkulla. Sirun kanssa Leevi ymmärsi pitäytyä yleisessä hyppelyssä ja hännän heilutuksessa ja Doby sai kaikessa rauhassa äijäillä toisaalla. Pojua ei edes yritetty häiritä, vaikka varmasti podengo-pojan mieltä olisi kutkuttanut tarttua juuri sopivalla korkeudella olevaan korvaan tai häntään 🙂

Vaikka Leevi mitä ilmeisemmin piti toisten koirien seurasta, niin toisaalta Leevi ei jäänyt kuitenkaan ihmettelemään ja nuolemaan näppejään kun muut koirat väsähtivät, vaan lähti itse tomerasti etsimään itselleen uusia leluja ja leikkejä. Leevi tulkitsee nopeasti niin koirien kuin ihmisten eleitä. Ketteryyttä ja yritteliäisyyttä myös riittää ja vähällä oli, ettei poika päässyt jo sohvalle asti hyppäämään. Podengomaisesta vilkkaudesta huolimatta Leeviltä ei kuitenkaan arviointikyky pettänyt, vaan poika pysähtyi useimmiten kaikessa rauhassa harkitsemaan ja tuumailemaan ennen kuin säntäsi suinpäin vaikeuksiin.

Tämä aivan mahtava poika, pieni koira suuren suurella sydämellä varustettuna, etsii vielä kotia. Leevistä voisi varmasti saada loistavan agility-koiran, sillä pojalla vaikuttaisi olevan halua toimia ihmisen kanssa, mutta myös taitoa esteiden suorittamiseen. Juoksijan lahjatkin tuntuvat olevan verissä jos maastojuoksu kiinnostaa, enkä TOKOakaan sulkisi heti harrastuslistalta pois. Kannattaa toimia nopeasti ja ottaa kasvattajaan yhteyttä ennen kuin joku muu saa itselleen tämän suloisen halinallen ja taskuraketin. Hoitopaikkakin Leeville on jo valmiina, sillä tänne Leevi on kyllä koska vain uudestaan tervetullut. Niin ihanasta koiruudesta on kyllä kyse 🙂

Yhteydenotot:
Kennel Iloinen koira
Mari Pukkila
Uudenmaankatu 249 as 2
05840 Hyvinkää
Puh: 050-5675 004
e.mail: m.pukkila@luukku.com

Ja tässä vielä lisää kuvia viikonlopun hulinoista