Waldo

ESTORIAN APOLLO THE BRIGHTwaldonsivu

PERUSTIEDOT

Rekisterinimi Estorian Apollo The Bright
Kutsumanimi Waldo
Syntymäaika 26.5.2010 Rek.numero FI38746/10
Kasvattaja Marianne Kolu, Kennel Estorian Omistaja Marianne Kolu
KoiraNet http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI38746%2F10&R=94.23

LÄHISUKU

Isä Tähtitaivaan Alfred Äiti Beoline Cranberry
Sisarukset Estorian Artemis The Wild
Pentueet

SUKUPUU

 Dia4

TERVEYS

Säkäkorkeus Paino
Polvet 0/0 (19.10.2011) Silmät ei merkkejä perinnöllisistä sairauksista (19.10.2011)
Lonkat Kyynärät
Selkä Sydän Ei sivuääniä (19.10.2011)
Muut tiedot Osa maitohampaista täytynyt poistaa eläinlääkärissä, suvussa legg perthesta, anaalirauhastulehduksia

NÄYTTELYT

Tittelit
SA 3 ERI 6 (3 ulkomailta)
EH 9 (1 ulkomailta) H 2
SERT 4 (3 ulkomailta) VARA-SERT 1
CACIB ROP 3 (ulkomailla)
VSP PN/PU-sijoitus 5
ROP-pentu 2 VSP-pentu
KP 2  

MUUT KILPAILUT

TOKO Agility
Maastojuoksu Koiratanssi
Rekikoe Luonnetesti

Waldo on ensimmäisen pentueeni jälkikasvua, pentueen ensimmäisenä syntynyt uros. Alun perin Waldon ei ollut tarkoitus jäädä kotiin, mutta kun äitini ihastui poikaan – samoin kuin muukin perhe – ei myymisestä tullut enää yhtään mitään. Eipä tuo päätös ole kaduttanut, sillä Waldo on varsinainen hurmuri, mistä tämä epeli on saanut lempinimensä ”hymypoika.” Waldon vanhemmat ovat omat koirani Siru ja Doby. Waldon rekisterinimi viittaa Antiikin Kreikan Apollon-jumalaan, joka oli mm. runouden, auringon, musiikin ja totuuden jumala.

Luonteeltaan Waldo on ystävällinen ja avoin, vaikka vieraisiin ihmisiin suhtaudutaan aluksi varauksella. Toisaalta omasta väestäkään ei välitetä, jos toisia koiria on lähellä, sillä silloin poika haluaa vain leikkiä. Vaikka Waldo on selkeästi rauhallisempi kuin laumamme nartut, Waldosta löytyy myös energiaa ja vauhtia kun on aika painia tai juosta hippaa. Waldo tulee yleensä toimeen toisten koirien, varsinkin podengojen kanssa, tosin Waldo puolustaa herkästi omiaan . Näyttelyissä Waldo on melkoinen jännittäjä, joskin parannusta tähän ongelmaan on jo tullut. Waldolta löytyy miellyttämisenhalua siinä mielessä, että käskyjen noudattamiseksi ei aina tarvitse olla tarjolla herkkuja. Kaikkinaiset veto- ja jahtaamisleikit ovat pojan ehdottomia suosikkeja ja kesällä poika innostuu juoksemaan oikein tosissaan kaikkien pallojen ja lelujen perässä. Kaikkein paras lelu on kuitenkin vetoviehe, joka on kepin päässä roikkuva pehmolelu, jota on hyvä kentällä jahdata.

Waldo on väriltään vaalean kellertävä. Suurimmat puutteet ulkomuodossa ovat riittämättömät takakulmaukset, pyöreä ylälinja ja vaalea pigmentti. Toisaalta Waldolla on loistava häntä, hyvin kehittynyt rintakehä ja hieno pää. Myös turkinlaatu on hyvä. Myös purenta on ok eivätkä hampaat kerää juurikaan hammaskiveä. Urokseksi Waldo on pienikokoinen, mikä on toisaalta ihan hyvä asiat, koska podengojen koot hätyyttelevät yhä useammin rotumääritelmän ylärajoja. Waldo on saavuttanut kahdessa pentunäyttelyssä tuloksen ROP-pentu. Ensimmäisessä junnu-luokan näyttelyssään Waldo saavutti loistavasti ERI:n ja vara-Sertin ja viimeisessä nuorten-luokan näyttelyssä ensimmäisen sertinsä. Poika on kerännyt kolme sertiä myös ulkomailta, mutta valioitumiseen tarvittavat sertit puuttuvat vielä.

Hauska tietää Waldosta

* Waldon rekisterinimi juontaa juurensa antiikin Kreikan mytologiaan. Apollo oli Artemis-jumalattaren veli, runouden, parannustaidon, viisauden, valon ja auringon jumala, ylijumala Zeuksen ja Leton poika.

* Waldon kutsumanimi johdettiin sanasta Valo, joka puolestaan viittaa Apollon-jumalaan.

* Waldon lempinimiä ovat mm. Waldemar, Voldemort, Waltsu, Waltteri, Hymypoika, peruskoira jne.

* Waldo on taitava tekemään temppuja lelun motivoimana. Temppu-repertuaariin kuuluu mm. käden yli hyppääminen ja siksak.

NÄYTTELYTULOKSIA

JUN EH | JUN VG
17.9.2011 Hyvinkää rn. / Vija Klucniece, Latvia
Enough good build and balance. Nice head, good expression. Roachy topline. Exc. front. Needs more training for better temperament and showing himself.

JUN EH | JUN VG
11.9.2011, Porvoo kr / José Homem de Mello, Portugali
Very nice head with good proportions. Correct front angulation. Deep chest. Topline could be more level. Correct rear angulation. COuld have more temperament, not showing the tail in movement.

JUN EH | JUN VG
– 21.8.2011, Heinola kr / Jaana Hartus –
Erittäin hyväntyyppinen aavistuksen pitkälinjainen uros, jolle toivoisin suoremman ylälinjan sekä seistessä että liikkeessä. Varsin hyvä pää ja ilme, ikäisekseen riittävä runko, liikkuu kepeästi, mutta takaliikkeissä voisi olla enemmän voimaa.

JUN ERI1, SA, PU3, VASERT | JUN EXC1, BM3, RESCAC
– 1.5.2011 Lahti rn. / Luis Gorjao-Henriques –
Good type. Typical head with good eyes & ears that could be more triangle shape seen from the front. Body of good size & proportions with good chest and tolpine. Angulations ok. Moves ok. I would like better temperament.

PEK-1, KP, ROP-pentu | Puppy class-1, HP, BOB-puppy 
– Lohja Puppy Show, 15.1.2011 / Jarmo Vuorinen 
Oikeat rungon mittasuhteet, Hyvän muotoinen pää. Kirsupigmentti saisi olla parempi. Oikein kannetut korvat. Hieman suora olkavarsi. Lupaava eturinta ja runko. Oikein kiinnittynyt ja kannettu häntä. Tyypillisesti kulmautuneet takaraajat. Hyvät liikkeet.PEK-1 | Puppy class-1
– Helsingin pentunäyttely, 28.11.2010 / tuomarina Harri Lehkonen
Erittäin tottumattomasti käyttäytyvä urospentu. Hieman korostunut kallo. Voimakas otsapenger. Raajat saisima olla kulmautuneemmat. Oikeat mittasuhteet, mutta melko lyhyt rintakehä. Ei halua nostaa tänään häntäänsä. Pyöristää lannetta. Hyvälaatuinen tuskki. Liikkeitä vaikea arvioida tänään. Tarvitsee kehätottumusta ja itseluottamusta.

PEK-1 | Puppy class-1
– Tampereen pentunäyttely, 27.11.2010 / tuomarina Pekka Kortekangas-
Käyttäytyy hieman aristellen, kellanruskea, vaaleanruskea kirsu. Hyvä pää ja korvat. Hieman pehmeä runko. Uloskierteiset takaraajat. Käyttäytyminen erittäin aristelevaa.

PEK-1, KP, ROP-pentu | Puppy class-1, HP, BOB-puppy 
– Lohja Puppy Show, 7.11.2010 / tuomarina Maija Sylgren –
Tänään hieman ujostelevasti esiintyvä mittasuhteiltaan oikea urospentu. Hyvät pään linjat. Kauniit, tummat silmät. Hyvät korvat. Lupaava rintakehä. Normaalit kulmaukset. Pyöristää tänään ylälinjaansa sekä seistessä että liikkeessä. Liike saa vielä tasapainottua. Hyvä karvanlaatu.