Turun näyttely


Olimme eilen sitten Sirun kanssa Turun näyttelyssä. Siru keräsi paljon ihailijoita ja monet tulivat kyselemään minkä rotuinen koira mahtoi olla kyseessä. Siru itse oli saanut huimasti rohkeutta lisää, joskin kehässä rohkeus vähän lopahti, kun piti vahtia muita koiria. Tapasimme myös paljon muita podengoja ja Siru ainakin ilahtui nähdessään jälleen Mintun Sirun. Ja onneksi myös muut podengot osasivat äristä välillä, niin ettei Siru vaikuttanut yksin raivohullulta.

Arvosanaksi Siru sai EH:n. Ihan tyytyväisiä me siihen olemme, vaikka jotkin asiat jäivätkin hieman kaivelemaan… joskin vain omistajaa. Minua hieman ärsytti tuomarin suhtautuminen. Hän tuntui pitävän minua melko lailla nuorempana, kuin oikeasti olen, ja vaikutti koko ajan todella tylsistyneeltä ja väsyneeltä. Hän piti myös ilmeisesti hieman rotavammasta podengotyypistä kuin meidän Sirumme. Sirun käyttytymiseen ja esiintymiseen sain kuitenkin olla tyytyväinen. Kehässä Siru käveli niin ikään todella lennokkaasti ja reippaasti. Muutaman kerran meinasi hän tosin laittaa jarrut pohjaan, mutta yleisesti ottaen käveli hienosti. Myös seisominen onnistui, joskaan ei yhtä hyvin kuin mitä olimme harjoitelleet. Siru kun on sen verran epäluuloinen, että ei millään olisi halunnut kääntää selkäänsä toisille koirille tai pelottavalle pöydälle.

Kilpaluokassa Siru jäi vikaksi eli viidenneksi. Voiton vei rotevin Tähtitaivaan Janina ja siitä sitten mentiinkin vähän niin kuin kokojärjestyksessä eteenpäin. Mutta kuten sanoin, saamme olla ihan tyytyväisiä lopputulokseen.

Turun jälkeen suuntasimme Somerolle isovanhempieni luokse ja siellä me sitten odotimme sillä aikaa, kun äiti ja isä olivat isän serkun 50v päivillä. Syöpöttelimme ja katselimme taitoluistelua. Hyvä Laura, joka voitti EM pronssia. Tänään tulee loppunäytös, joten muistakaapas kaikki katsoa.