2016
Sirun toipumisesta sammaripaineihin ja pentusuunnitelmiin

Sirun toipumisesta sammaripaineihin ja pentusuunnitelmiin

Laumamme johtajan, podengo Sirun toipuminen ristisideleikkauksen jälkeen on edennyt hyvin. Kaksi viikkoa tyttö kulki siteen kanssa käyttäen ihan hyvin kaikkia neljää jalkaansa. Viime viikon keskiviikkona kävimme poistamassa siteen ja tikit, minkä jälkeen hetkellisesti mentiin takapakkia. Siru ei olisi ilman siteen tuomaa tukea halunnut tehdä jalkansa kanssa yhtään mitään, mutta nyt viikko myöhemmin Siru kävelee hitaassa vauhdissa lähes normaalista. Heti jos vauhti kiihtyy, myös jalan käyttö vähenee eikä Siru myöskään seisoessaan varaa painoaan jalalle kunnolla, mutta sama tilanne oli vuosi sitten. Varsinkin seisominen on todennäköisesti ihan psykologiasta kiinni ja jahka Siru unohtaa jalan aikaisemman kipuilun, rupeaa neiti varmasti varaamaan painoa aiempaa enemmän jalalleen. Hieman huonosti olemme ehtineet muiden kiireiden takia kunnollista fysioterapiaa jalalle antamaan, mutta  pikkuhiljaa tässä kuitenkin eteenpäin mennään kohti kuntoutumista. 24.10. on vuorossa kontrolli niin tiedetään sitten, onko myös lääkäri tyytyväinen Sirun jalan parantumiseen.

dscn8639

dscn8641

Viime viikonloppuna mökilläni kävi myös melkoinen kuhina, kun paikalle saapui joukko vierailevia sammaritähtiä. Paikalla oli Nova, Novan sisko, Novan pennut Dini ja Unna, hoitokoirinammekin tunnetut Bella ja Toro sekä Novan kasvattajan kevään toisen pentueen nuori neiti Hani. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti, kun sammarit pääsivät lampeen uiskentelemaan ja hiekkakuopalle ravaamaan. Myös podengoja oli ihan riittämiin paikalla, kun siskoni tuli kahden podengonsa ja seropi Murun kanssa mökille viikonloppua viettämään.

dscn8632 dscn8624 dscn8618 dscn8614 dscn8612 dscn8610 dscn8606 dscn8605

Jännitys kennelissämme tiivistyy, kun odottelemme viiden viikon päästä Ruskan pentujen syntymää. Vahvasti neiti tiineeltä vaikuttaa ja yllätyn todella, jos pentuja ei tulekaan. Pentu-uutisia voi seurailla pentublogin puolelta tarkemmin 🙂

vertailua

dscn8659