Podengot ovat metsästäjiä

Podengofoorumilla on puhuttu jälleen siitä, kuinka podengojen ensisijainen käyttötarkoitus on toimia metsästäjinä. Tämä piirre pitäisi podengojen jalostuksessa muistaa ja sitä tulisi kaikin voimin vaalia ja edesauttaa, jotteivat podengot muutu seurakoiriksi. Jalostuksessa tulisi siis huomioida rotumääritelmän mukaisen ulkonäön lisäksi myös metsästäjän älykäs ja reipas luonne, sekä terveys.

No meidän podengot ovat ulkonäöltään melko tyypillisiä podengoja. Mitään päätähuimaavaa menestystä näyttelyistä ei vielä ole tullut, mutta siitä huolimatta meidän popomme tunnistaa portugalinpodengoiksi eikä mitään suuria virheitä kuitenkaan ole. Sirun häntä on tosin ongelma, mutta jos tuo ei periydy pennuille, niin ei se mikään suuri puute ole, kun miettii Sirun muita avuja.

Siru on nimittäin luonteeltaan 100 prosenttisesti podengo.

Siru on todella reipas ja aivan käsittämättömän älykäs. Olen aiemmin kertonut, kuinka hän tappoi saman päivän aikana kolme hiirtä. Nyt voin sitten lisätä Sirun todennettuun saaliiseen neljännen hiiren, jonka se nappasi Murun ja Dobyn nenän edestä eilen. Siru toimi kuin salama, eikä toisille koirilla ollut mitään sanottavaa, kun hiiri oli jo Sirun suussa.

Kyllä minä säälin noita hiiriä. Onhan minulla sentään gerbiilejä, mutta toisaalta olen todella ylpeä Sirusta. Siru on nykyään koko ajan työn touhussa ja haistelee maata aina ulos päästessään. Myös metsässä juokseminen luonnistuu, kuten saimme taas huomata, kun matkasimme koirien kanssa mökille. Oli kyse sitten hiekkakuopasta, pellosta tai metsästä, niin yhtä ketterästi ja nopeasti podengot juoksevat ja äkkäävät nopeasti kaiken liikkeen.

Minä rakasta mökkiä todella paljon eikä vähäisin syy ole se, että koirat ovat aivan hullaantuneita mökin ympäristöön. Siellä on niin vaihtelevaa maastoa, ettei koirilla ole hetkeäkään tylsää. Koira-rakkaana ihmisenä en voi muuta kun hymyillä lakkaamatta mökille pääsyn jälkeen, sillä koirat vain juoksevat ja riehuvat 24/7 väsymättä ollenkaan. Ehtiihän sitä nukkua, kun sieltä lähdetään pois.

Mutta podengot, tai ainakin nämä meidän yksilömme, ovat todellakin metsästäjiä. Joten tulevat pennunostajat, muistakaapas sitten tämä piirre ennen pennun hankintaa. Kohta selviää sitten tuokin, onko meidän ensimmäinen yhdistelmämme tosiaan Doby ja Siru, sillä marraskuussa olisi tarkoitus mennä ryhmätarkastukseen nuo podejen silmät ja polvet tutkimaan.