Pentuinfo

Written by marianne.kolu

Estorian-pennut

Uuteen kotiin lähtiessään Estorian-pennut saavat mukaansa pentupaketin, johon sisältyy mm. hoito-ohjeet, penturuokaa sekä tuttuja leluja. Pennut kasvavat normaalin arjen keskellä ja ne tottuvat jo varhain muihin laumamme koiriin ja vieraisiin ihmisiin. Pentuja käsitellään päivittäin ja ne saavat myös runsaasti yksilöllistä huomiota. Koiranpennun sosiaalistamista on kuitenkin tärkeää jatkaa myös uudessa kodissa ja siihen tulee kiinnittää erityistä huomiota pennun ensimmäisten viikkojen aikana.

Pentueita meille syntyy yleensä vuositasolla 0-2, jolloin minulla on kasvattajana varmasti aikaa huolehtia jokaisesta pentueesta yhtä hyvin. Käytän jalostukseen vain hyväluontoisia ja terveitä koiria, joiden ulkonäkö on rotumääritelmänmukainen.  Toisin sanoen kasvattieni vanhemmat on tutkittu virallisissa terveystutkimuksissa rodun vaatimalla tavalla (podengoilta vähintään polvet, samojedeilta vähintään lonkat ja silmät) ja saaneet näyttelystä vähintään laatuarvostelun EH. Nämä ovat jalostuskoirieni ehdottomat minimivaatimukset, mutta pyrin luonnollisesti vielä parempaan valitsemalla tulevien kasvattieni vanhemmat joka kerta tarkoin ja harkiten koirien terveyttä ja luonnetta silmällä pitäen.

Uudelle perheelle

Tavoitteenani on löytää jokaiselle pennulle juuri se oikea ja kyseisen pennun luonteelle sopiva koti. Haluan kasvattieni olevan ensisijaisesti rakastettuja perheenjäseniä, mutta kaikkinainen kiinnostus erilaisia rodulleominaisia harrastusmuotoja (näyttelyt, maastojuoksu, valjakkokisat, agility, koiratanssi…) kohtaan on plussaa. Niin podengot kuin samojeditkin ovat energisiä otuksia, jotka kaipaavat tekemistä, etteivät ryhtyisi pahantekoon. Toivon, että uusi perhe olisi valmis käymään koiransa kanssa ainakin pari kertaa koiranäyttelyissä, jotta saisin kasvattajana lisätietoja omien kasvattieni heikkouksista ja vahvuuksista. Tarvittaessa olen valmis itse esittämään koiran kehässä. Lisäksi toiveissani on, että jokainen kasvattini kävisi virallisissa terveystutkimuksissa. Podengoilta olisi hyvä tutkia polvet ja silmät, samojedeilta puolestaan lonkat ja silmät.

Tarjoan uusille omistajille kaiken mahdollisen tuen tulevaisuudessa oli kyse sitten hoitopaikan tarpeesta, ongelmista ja neuvoista tai vain halusta jakaa koiran elämänvaiheita kasvattajan kanssa. Liitän lisäksi halukkaat kasvattieni omistajat Suomen portugalindengot yhdistyksen jäseneksi yhdeksi vuodeksi ilmaiseksi. Kasvateillani on elinikäinen palautusoikeus! Mikäli uusi omistaja sitoutuu käyttämään koiran kahdessa koiranäyttelyssä (kennelliiton viralliset näyttelyluokat JUN, NUO, AVO, VAL, KÄY, VET) ja virallisissa tutkimuksissa, koiran hinnasta hyvitetään myöhemmin takaisin oston yhteydessä sovittu summa.

Leave a Reply