Koulutusta


Olimme tänään Sirun kanssa Mäntsälän koirakerhon järjestämässä näyttelykoulutuksessa. Kovin oli Siru kiinnostunut muista koirista eikä keskittymisestä meinannut tulla mitään, mutta muuten meni ihan kivasti. Tuomari-tätiä eli kouluttajaa pelättiin taas, mutta suostui nyt kuitenkin pysymään pöydällä. Seuraaminenkin onnistui, joskin kontaktin ottaminen ei oikein luonnistunut. Kovin oli kylmää ja koleaa, koska koulutus järjestettiin ulkona, mutta kyllä siellä jotenkin tarkeni. Sirulla oli tosin melko kylmä, vaikka vaatettakin oli päällä.

Olemme ruvennee Sirun kanssa opiskelemaan myös agilityä. Sain eilen putken ja jo nyt Siru osaa mennä sisään kun sanoo ”tunneli” (ei tietenkään joka kerta). Kun kävimme koirakerhon kentällä esteitä katsomassa, Siru ihastui puomiin ja mennä tassutteli sen päälle todella sulavasti ja kauniisti. Enpä tosin tiedä kuinka kilpailut tulevat koskaan onnistumaan, kun Sirun keskitys herpaantuu heti kun muita koiria on lähistöllä.

Tässä on viime aikoina todella aktiivisesti yritetty Sirua koulutella ja tulostakin on jo tullut. Tänne käsky ei mene enää ihan niin kuuroille korvile kuin aikaisemmin ja maahan meno menee kuin vettä vaan. Seisominen ja seuraaminen sujuvat myös kivasti. Tämä kaikki tosin vain kotioloissa. Olemme yrittäneet tänne-käskyä harjoitella metsässä vapaana ollessa ja niin kauan kun ei ketään tule vastaan, sujuu hyvin. Toivoa näyttää kuitenkin vielä olevan ja hieman on Siru rauhoittunut nyt kun ikää on tullut vähän lisää.