Estorian Brave Perseus ’Pepsi’

pepe

ESTORIAN B-PENTUE 
12.3.2012 

 

nelson
NELSON
Suomen muotovalio
polvet 0/0

 

siru
Beoline Cranberry
Näyttelyistä vara-SERT
polvet 0/0, silmät ja sydän ok

 

Omistaja 
Marianne Kolu & Susanna Kolu, Mäntsälä

Kasvattaja
Marianne Kolu / Kennel Estorian

Rekisterinumero
FI24762/12 | KoiraNet – sivu

Terveys
Toinen kives jäi laskeutumatta

Strategiset mitat

Näyttelyt

Pepsi on toisen pentueeni jälkikasvua. Poika jäi hieman odottamatta kotiin laumaamme vahvistamaan, sillä tarkoituksenani ei alunperin ollut pitää yhtään pentua tästä pentueesta. Pepsi on todella määrätietoinen otus, suoraansanottuna jääräpää, jota saa olla koko ajan komentamassa ja paimentamassa. Toisaalta Pepsi on yllättävänkin innokas ottamaan kontaktia ja tottelemaan käskyjä jahka ne ensin on oppinut. Pepsi ei vähästä säikähdä ja poika kirjaimellisesti rakastaa ihmisiä. Aina kun ulkona tulee ihmisiä näkyviin, häntä rupeaa heilumaan ja kova vikinä alkaa, jos ei Pepsi pääse tuntemattomia tervehtimään. Pepsin kanssa on tarkoitus käydä tulevaisuudessa näyttelyissä ja viehe-leikkejä treenaillaan myös kovasti.

Pepsi on ulkomuodoltaan todella sopusuhtainen ja komea. Väritykseltään poika muistuttaa hyvin paljon ibizanpodencoa, mistä pojan yksi lempinimi ”ibizakin” kertoo. Pepsin kuononpää on lihanvärinen ja silmät hunajaiset. Pepsin valkoiset merkit luovat kuonoon hieman pitkänomaisen vaikutelman, mutta todellisuudessa Pepsin pää on mielestäni kerrastaan erinomainen. Etujalat ovat hieman uloskiertyneet, mutta eivät kuitenkaan häiritsevässä määrin ja Pepsi kantaa häntäänsä todella hyvin. Pentuturkki on jo vaihtunut ja nyt Pepsillä onkin melko lyhyt ja karkeahko karva. Tällä hetkellä Pepsin suhteen ainoana huolena on seilaava kives, sillä toinen kives ei ole vielä jäänyt omalle paikalleen. Toivomme tietysti, ettei Pepsistä tule kivesvikaista, mutta meidän pitää nyt vain odottaa ja katsella.

Pepsin rekisterinimi viittaa erääseen Kreikan kuuluisimmista heeroksista, Perseukseen, jonka urotöihin kuului mm. Medusan-pään katkaisu ja suuren merihirviön surmaaminen. Nimeämällä pojan ja siskonsa Perseus-myytin mukaan, juhlistin samalla pari vuotta kestäneen gradu-projektini päättymistä: graduni aiheena oli Perseuksen amerikkalaisen Percy-kaiman seikkailuihin paneutunut fantasiasarja Percy Jackson. Pentuna Pepsin kutsumanimenä oli Percy, joka sitten muutettiin Pepsiksi kun päätimme pojan kotiin jättää.