Pepsi

ESTORIAN BRAVE PERSEUSpepsitausta

PERUSTIEDOT

Rekisterinimi Estorian Brave Perseus
Kutsumanimi Pepsi
Syntymäaika 12.3.2012 Rek.numero FI24762/12
Kasvattaja Marianne Kolu, Kennel Estorian Omistaja Marianne Kolu
KoiraNet http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI24762%2F12&R=94.23

LÄHISUKU

Isä FI MVA Nelson Äiti Beoline Cranberry
Sisarukset Estorian Beautiful Andromeda
Pentueet

SUKUPUU

 Dia6

TERVEYS

Säkäkorkeus Paino
Polvet Silmät
Lonkat Kyynärät
Selkä Sydän
Muut tiedot Kivesvikainen

NÄYTTELYT

Tittelit
SA ERI
EH H
SERT VARA-SERT
CACIB ROP
VSP PN/PU-sijoitus
ROP-pentu VSP-pentu
KP  

MUUT KILPAILUT

TOKO Agility
Maastojuoksu Koiratanssi
Rekikoe Luonnetesti

Pepsi on toisen pentueeni jälkikasvua. Poika jäi hieman odottamatta kotiin laumaamme vahvistamaan, sillä tarkoituksenani ei alunperin ollut pitää yhtään pentua tästä pentueesta. Pepsi on todella määrätietoinen otus, suoraan sanottuna jääräpää, jota saa olla koko ajan komentamassa ja paimentamassa. Toisaalta Pepsi on yllättävänkin innokas ottamaan kontaktia ja tottelemaan käskyjä jahka ne ensin on oppinut. Pepsi ei vähästä säikähdä ja poika kirjaimellisesti rakastaa ihmisiä. Aina kun ulkona tulee ihmisiä näkyviin, häntä rupeaa heilumaan ja kova vikinä alkaa, jos ei Pepsi pääse tuntemattomia tervehtimään.

Pepsi on ulkomuodoltaan todella sopusuhtainen ja komea. Väritykseltään poika muistuttaa hyvin paljon ibizanpodencoa, mistä pojan yksi lempinimi ”ibizakin” kertoo. Pepsin kuononpää on lihanvärinen ja silmät hunajaiset. Pepsin valkoiset merkit luovat kuonoon hieman pitkänomaisen vaikutelman. Etujalat ovat hieman uloskiertyneet, mutta eivät kuitenkaan häiritsevässä määrin ja Pepsi kantaa häntäänsä todella hyvin. Pepsillä on melko lyhyt ja karkeahko karva. Valitettavasti Pepsiä ei nähdä näyttelyissä, sillä poika jäi kivesvikaiseksi.

Pepsin rekisterinimi viittaa erääseen Kreikan kuuluisimmista heeroksista, Perseukseen, jonka urotöihin kuului mm. Medusan-pään katkaisu ja suuren merihirviön surmaaminen. Nimeämällä pojan ja siskonsa Perseus-myytin mukaan, juhlistin samalla pari vuotta kestäneen gradu-projektini päättymistä: graduni aiheena oli Perseuksen amerikkalaisen Percy-kaiman seikkailuihin paneutunut fantasiasarja Percy Jackson. Pentuna Pepsin kutsumanimenä oli Percy, joka sitten muutettiin Pepsiksi kun päätimme pojan kotiin jättää.