Hyvinkään koiranäyttely

No juu… Tämän päiväiseen näyttelyyn olisi kyllä voinut jättää menemättä. Ensinnäkin paikka ei ollut mikään paras mahdollinen ja pari kertaa meinasi nilkka vähän muljahtaa pahasti kivisellä maalla. Toiseksi kehätoimitsijat tuntuivat hieman omituisilta ja pitivät tupakkataukoa tämän tästä. Kolmanneksi tuomari pisti kyllä miettimään, kuinka paljon hän ylipäänsä tiesi podengoista.

Sekä Doby että Siru saivat EH:n ja kumpaakin moitittiin ilmavaksi ja korkeraajaiseksi (paikalle olleet karkeat saivat vain T:n ja H:n ja kaki muuta lyhyttä EH:n ja ERI:n). Sirusta tuon nyt vielä ymmärtää, mutta Dobyn kohdalla olin kyllä yhtä kyssymysmerkkiä. Muutenkin arvostelu oli täynnä kohtia, joita en ymmärtänyt ja joita jäin ihmettelemään. Dobylla oli mm liian pysty olkavasti ja puutteellinen polvikulma..? Sirulla taas oli hieman kapea, kupera ja takaluisu kallo (kukaan muu tuomari ei koskaan ole maininnut mitään vastaavaa), etuasentoinen lapa ja pysty olkavarsi. Lisäksi Siru kuulemma köyristää lanneosaa seistessä ja liikkeessä..?

Hieman jäi paha maku suuhun, koska en nyt oikein ymmärrä mistä Sirua ja Dobya rokotettiin. Toisaalta monet tuomarit ovat kuitenkin jo pitäneet kumpaisestakin, joten ei yhden tuomarin mielipide paljoa paina. Jäi taas vain vähän kaivelemaan Dobyn puolesta, joka on nyt kuukauden aikana parantanut aivan huimasti omaa kehäesiintymistään ja nytkin mennä viuhtoi niin tomerasti ja iloisesti. Eihän se H mikään huono ole, tarkoittaahan se koiran vain olevan rotunsa tyypillinen edustaja, mutta kuitenkin. Mielestäni Siru ja Doby olisivat sen EH:n ainakin ansainneet.

Niin, mutta jotain hyvää tästä matkastakin oli. Ensinnäkin Dobyn esiintyminen parani jälleen suurella harppaukselle ja Siru sai ilmeisesti auringonpistoksen, jonka seurauksena primadonnamme alentui ystävystymään Tiitun kanssa (vaikka aiemmin kaikki tapaamiset ovat olleet vain yhtä rähinää ja ärinää).

Tags :