Estorian
Beoline Prisioneiro de Azkaban

Beoline Prisioneiro de Azkaban

Syntynyt 3.3.2017
Vanhemmat Beoline Troll & Müslis Bea
Rekisterinumero: FI21157/17
Kasvattaja: Petri & Raija Kangassalo/ Kennel Beoline
Omistajat: Marianne Kolu

Gaia KoiraNetissä

Gaia muutti laumaamme keväällä 2017. Uusi podengo ei varsinaisesti ollut suunnitelmissa (varsinkin, kun tarkoituksena oli jättää samana vuonna omasta pentueesta narttu kasvamaan niin kuin myöhemmin tapahtuikin), mutta jokin minua jäi Gaian pentueessa kiehtomaan. Ennen kuin huomasinkaan, olin käynyt pentuja katsomassa ja peli oli sen jälkeen niin sanotusti menetetty.

Gaia osoittautui alusta asti luonteensa puolesta kertakaikkisen täydelliseksi pakkaukseksi. Gaia on todella älykäs ja energinen, mutta ennen kaikkea loputtoman positiivinen ja sosiaalinen kaikkien kaveri. Tytöstä löytyy toki myös podengomaista tempperamenttia, eli toiset koirat eivät kyllä saa kävellä tytön yli, mutta ihmisten kanssa Gaia on todellinen halinalle ja pusukone. Gaian luonne on yksinkertaisesti täysi 10 enkä hetkeäkään ole katunut tytön ostamista, vaikka neidin energisyys on ajoittain ajanut minut uupumuksen partaalle. Gaiaa on lähes mahdoton kuvailla sanoin ja vain Gaian tapaamalla voi oikeasti ymmärtää, kuinka kertakaikkisen erinomaisesta tapauksesta on kysymys.

Gaia on menestynyt myös tasaisesti näyttelyissä ja lunastanut odotukset. Valitettavasti Gaian toinen polvi ei kuitenkaan ole parhaassa kunnossa, vaan lääkärin tutkimuksessa siinä todettiin selkeä patella luksaatio. Olin tätä jo etukäteen ounastellut, koska maallikkonakin saatoin tuntea polven liikkuvan. Muuten polvi ei kuitenkaan oirehdi tai vaikuta millään tavalla Gaian elämään. Gaia tullaan tutkimaan uudestaan myöhemmin, mutta koska myös Gaian siskolla todettiin patella luksaatio ja Gaialla itsellään oli pentuna lievä nivustyrä, on epätodennäköistä että tyttöä tultaisiin käyttämään jalostukseen. Yritämme saada Gaialle siitä huolimatta viimeisen valioitumiseen vaadittavan SERTIn näyttelyistä ja sen jälkeen Gaia saa jäädä iloiseksi kotikoiraksi.


TERVEYS

Polvet: med 2/0 (19.6.2018)
Silmät: Ei merkkejä perinnöllisistä silmäsairauksista (19.6.2018)


NÄYTTELYARVOSTELUT:

11.8.2019 Mäntsälä rn.
tuomari Zidy Munsterhielm-Ehnberg

Erinomainen tyyppi, hyvä koko, liian lyhyt taka-askel, kaunis pää, hyvät silmät, hyvät korvat, hyvä purenta, hyvät kulmaukset, hieman löysyyttä kyynerpäissä, hyvä häntä, hyvä karva ja luonne. Käsiteltävissä.
AVO EH-4

25.8.2019 Pöytyä erikoisnäyttely
tuomari Pedro Sanches Delerue, Portugali

Good type and head, correct neck. Topline could be straighter. Good high on legs, needs more rear angulation and above all needs more ring training, which does not allow to judge how perfectly. Movement same problem. Strong character. Good energic atitude. Excellent coat. Käsiteltävissä.
AVO EH

25.5.2019 Hamina NORD
tuomari Lotte Jörgensen, Tanska

Nice type & size, feminin bitch, good head & expression, ears are well set on, body is well developed, moves ok, nice temperament. Käsiteltävissä.
AVO ERI-1 SA PN2, VASERT NORD VASERT

19.5.2019 Sipoo rn.
tuomari Jetta Tschokkinen

2-v, Hyvä koko ja mittasuhteet. Pyöristää voimakkaasti selkää. Erittäin hyvä pää. Hyvät korvat, silmät ja purenta. Rintalasta saisi olla pidempi ja eturinta selvempi. Hyvät raajat ja häntä. Riittävä askel. Reipas käytös. Käsiteltävissä.
EH-2

4.5.2019 Pöytyä rn.
tuomari Outi Piisi-Putta

Hyvänkokoinen. Aavistuksen pitkälinjainen narttu. Feminiininen pää. Hieman haja-asentoiset korvat. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset. Aavistuksen turhan kaareva ylälinja. Liikkuu yhdensuuntaisesti, hieman ulkonevat kyynärpäät. Hyvä turkin laatu. Tyypillinen iloinen podengo käytökseltään. Käsiteltävissä
AVO ERI-1

27.4.2019 Laitila rn
tuomari Tanya Ahlman-Stockmari

Yleisvaikutelma hieman ilmava ja rungoltaan pitkähkö narttu, jolla ihastuttava reipas luonne & käytös. Kuono-osa saisi olla pidempi & selkeästi vahvempi. Hyvät silmät, hieman haja-asentoiset korvat. Kokoon riittävä raajaluusto. Hyvä häntä. Pitkä lanneosa, jonka tulisi olla lyhyempi ja rintakehän pidempi. Liikkuu leveästi takaa. Pyöristää ylälinjaansa yläliikkeessä.
AVO H

8.7.2018 Rusko RN
tuomari Andre Van Den Broek, Alankomaat

18 months female. Very temperamentful. Feminine head in which I’d prefer less ? Good teeth. Nice dark eyes. Nicely set ears. A bit throat. Strong neck. A bit too arched topline. Good ribbing. Well muscled rear. In movement I wish a bit more drive.
NUO EH-1

16.6.2018 Kotka NORD
tuomari Annukka Paloheimo

Kovin pitkärunkoinen. Sopiva luusto. Kovin ulkokierteiset eturaajat. Hyvä ilme. Hyvä purenta. Leveä rintakehä. Hyvä lantio. Niukat takakulmaukset. Hyvä häntä. Pirteä luonne. Ylälinja saisi olla parempi ja takaliike tehokkaampi. Käsiteltävissä.
NUO EH-1

26.5.2018 Rauma Kr
tuomari Tuula Savolainen

14 kk, hyvät mittasuhteet. Ikäisekseen sopiva rungon vahvuus, oikealinjainen pää, tummat silmät, hyvät korvat, raajaluustoa voisi olla hieman enemmän, tilava rintakehä, lyhyehkö rintalasta, hyväasentoinen lantio, hyvä häntä, tasapainoinen raajarakenne, liikkuu joka suhteessa tasapainoisesti reippaalla askeleella, reipas käytös ja iloinen. Käsiteltävissä.
JUN ERI-1, SA, PN1, SERT, ROP, ROP-JUN

19.5.2018 Hamina NORD
tuomari Hannele Jokisilta

Reipasluontoinen, selvästi narttumainen kokonaisuus. Hyvä pään malli. Hieman avoimet kyynärpäät. Hyvä rungon pituus. Hieman lyhyt rintakehä. Rungossa sopiva vahvuus. Hyvin reipasliikkeinen narttu, ajoittain liikkuu hyvin. Käsiteltävissä.
JUN ERI-2

12.5.2018 Loviisa RN
tuomari Marja Talvitie

Edestä hieman löysästi liikkuva, erittäin hyvän tyyppinen, hyvä pää. Niukat etu – hyvät takakulmaukset. Hyvä rungon malli, hyvä karva. Tarvitsee vain aikaa, että liikkeet tasaantuu. Käsiteltävissä.
JUN ERI-1, SA, PN1, SERT, ROP

3.2.2018 Parkano RN
tuomari Maija Mäkinen

11kk iloisesti esiintyvä juniori. Hyvät mittasuhteet. Selvä sukupuolileima. Hyvä pää ja ilme. Hyvät korvat, silmät ja purenta. Hyvä kaula. Sopivasti kulmautunut edestä. Polvikulma voisi olla voimakkaampi. Riittävä rintakehän pituus. Hyvä luusto ja käpälät. Liikkuu hyvin edestä. Takaliike jää rungon alle. Lanneosa korostuu liikkeessä. Ihastuttava temperamentti. Käsiteltävissä.
JUN ERI-1

10.12.2017 Helsinki, Voittaja 2017, tuomarina Rui Goncalves
Beoline Prisioneiro de Azkaban JUN EH-4 | JUN VG-4

9.12.2017 Helsinki, Pohjoismaiden voittaja 2017, tuomarina Luis Pinto Teixeira
Beoline Prisioneiro de Azkaban JUN ERI-4 | JUN EXC-4

8.12.2017 Helsinki, Helsinki Winner 2017, tuomarina Benjamin Sanchez Garcia
Beoline Prisioneiro de Azkaban JUN ERI-2 | JUN EXC-2

25.11.2017 Tampere Kr., tuomarina Audrone Babianskiene
Beoline Prisioneiro de Azkaban PEK-1, KP, PN1, ROP-pentu | Puppy Class 1, HP, BOB-puppy

29.10.2017 Lahden pentunäyttely, tuomarina Jaana Hartus
PPEK-1, KP, PN1, ROP-pentu

8.10.2017 Hyvinkään pentunäyttely, tuomarina Soile bister
PEK-1, KP, PN1, ROP-pentu
Ikäisekseen hyvin kehittynyt, sopivaluustoinen, feminiininen narttu. Hyvä pään pituus, hyvät korvat, silmä ja purenta. Kaunis kaula. Hyvät raajat ja häntä. Ikäisekseen hyvä rintakehä. Selässä hieman löysyyttä. Hyvät liikkeet ja luonne.

1.10.2017 Loviisan pentunäyttely, tuomarina Maija Mäkinen
PPEK-1, KP, PN1, ROP-pentu
7kk. Iloisesti esiintyvä pentu. Hyvät mittasuhteet. Hyvä pää ja ilme. Hyvät korvat. Tummat silmät. Oikea purenta. Pysty olkavarsi ja kyynärpäät saisivat liittyä tiiviimmin runkoon. Täyteläinen runko. Riittävästi kulmautunut takaa. Hyvä häntä. Liikkuu kevyesti tasapainoisin askelin mutta edestä löysästi ja leveästi. Esiintyy hyvin.

16.9.2017 Vantaa pentunäyttely, tuomarina Tuula Plathan
PPEK-1, KP, PN1, ROP-pentu
Eloisa, avoin, viehättävä pentu. Ilmeikäs pää, hyvä pigmentti, priima purenta, kaunis pitkä kaula, hyvä rungonsyvyys tämän ikäisellä, oikein kulmautunut, rodunomainen sirppimäinen häntä, kaunis väri, vapaat liikkeet.

5.8.2017 Podengojen ja SVKL:n erikoisnäyttely, tuomarina Catarina O. De Castro Portugalista
PPEK-1, KP, ROP-pentu ja BIS-4 pentu:
Feminine typical. Correct bite. Exellent expression. Correct pigmentation in mucoses. Very good topline. Very good front, hind angulation. Exellent tailset. Good temperament. Needs time. Very promising.