Estorian
C-pentue

C-pentue

Estorian C-pentue oli todellinen joululahja, sillä Windy aloitti synnytyksen puolenyön jälkeen jouluaattona 24.12.2013. Kolmen tunnin päästä ensimmäisistä merkeistä alkoi lopulta näyttää siltä, että pienen pieni Windy ei ehkä saa kolmea pentua omin voimin synnytettyä ja lähdimme siksi eläinlääkärin päivystykseen, missä tyttö päätettiin keisarileikata. Pisimmän jouluyön jälkeen ikinä käsissäni oli kolme tasaisen ruskeaa pikkuista pirpanaa.

C-pentue on alusta lähtien ollut minulle erityisen rakas, sillä Windy on oma kasvattini, pieni kullanmuru, joten näistä pennuista tuli Estorian pentuja jo toisessa sukupolvessa. Pentuetta yritettiin jo kesäksi 2013, silloin eri uroksella, mutta tyttö jäi tyhjäksi. Urosvaihdos oli harkittu ja mitä parhain, sillä Väpä-poikaa iloisempaa ja ystävällisempää podengoa voi olla vaikea löytää.

C-pennut olivat aluksi todella iloisia, energisiä, superreippaita ja avoimia. Murkkuiässä alkoivat kuitenkin ongelmat ja tämä kolmikko onkin osoittautunut luonteeltaan haastavimmiksi, sillä joukkoon on mahtunut satunnaista arkuutta ja varautuneisuutta. Iän myötä tilanne on kuitenkin ruvennut rauhoittumaan ja tyttöjen kanssa aloitamme vuonna 2016 näyttelyuran. Pentujen nimet viittaavat Odysseus-myyttiin. Tytöt Circe ja Calypso ovat Odysseuksen kohtaamia naisia, jotka yrittivät pitää heerosta vankinaan. Cyklop (Kyklooppi) viittaa puolestaan Polyfemokseen, jonka Odysseus joutui voittamaan päästäkseen jatkamaan matkaansa turvallisesti eteenpäin. Nimien toinen osa Present/Gift liittyy luonnollisesti pentujen syntymä ajankohtaan, jouluun.

Estorian Cyklops’ Present Looby

om. Laura Hartzell-Kinnunen

Dia4
DSCN4287

Estorian Calypso’s Gift Cera

om. Heidi Dahl

Dia7

Estorian Circe’s Gift Ciara

om. Hanna Silvennoinen

Dia9